Voiculescu, despre rapelul la vaccinul anti-Covid: Nu exista indicatie medicala pentru alt termen in afara de 21 de zile

28/01/2021

Voiculescu, despre rapelul la vaccinul anti-Covid: Nu exista indicatie medicala pentru alt termen in afara de 21 de zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/voiculescu-despre-rapelul-la-vaccinul-anti-covid-nu-exista-indicatie-medicala-pentru-alt-termen-in-afara-de-21-de-zile/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca nu exista indicatie terapeutica pentru care rapelul vaccinul anti-COVID-19 sa se faca la alt termen decat cel recomandat de 21 de zile.

“Nu exista indicatie medicala pentru orice alt termen in afara de 21 de zile. Nu exista indicatie medicala decat rapelul la 21 de zile”, a declarat ministrul Sanatatii, intr-o conferinta transmisa public.

Potrivit demnitarului, in prezent, in Romania, exista mai multe centre de vaccinare cu circuit inchis decat cu circuit deschis.

“30% din vaccinari sunt in afara platformei de vaccinare. Exista platforma de programare si exista Registrul National pentru Vaccinare. Acestea doua trebuie puse impreuna. Avem, in acest moment, mai multe centre cu circuit inchis decat centre cu circuit deschis. Centre cu circuit deschis inseamna ca toata lumea se poate programa. Centre cu circuit inchis inseamna ca doar o parte din populatia Romaniei, doar anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne ingrijoreaza”, a mai precizat ministrul.

Totodata, reamintim ca el a anuntat ca se vor face controale la centrele de vaccinare anti-Covid, iar daca se vor gasi nereguli, se vor aplica sanctiuni.

Etichete: rapel vaccin covid, centre de vaccinare, vlad voiculescu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical