Vlad Voiculescu: Am incredere ca Parlamentul Romaniei va lua decizia corecta

30/05/2016

Vlad Voiculescu: Am incredere ca Parlamentul Romaniei va lua decizia corecta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vlad-voiculescu-am-incredere-ca-parlamentul-romaniei-va-lua-decizia-corecta/

FumatulVlad Voiculescu, Ministrul Sanatatii a declarat, referindu-se la propunerile de amendare a Legii privind fumatul in spatiile publice, ca are incredere ca Parlamentul va lua decizia corecta.

“(…) Foarte important este ca suntem aici pentru a recunoaste meritele catorva dintre noi care au promovat interzicerea fumatului in spatii publice. (…) Ce vedeti astazi aici este intruchiparea democratiei participative, intelegand prin asta participarea activa a societatii civile mai ales in elaborarea politicilor publice, mai ales in domeniul sanatatii. Si pentru ca acestea sa fie prioritare pe agenda publica este nevoie de angajament politic, bineinteles. Asta in contextul modificarilor ce se doresc aduse la Legea de interzicere a fumatului in spatii publice. Am incredere ca Parlamentul Romaniei va lua decizia corecta si va face tot ce ii sta in putere pentru a sustine rolul preventiei pentru sanatatea tuturor”, a afirmat ministrul Vald Voiculescu, conform Agerpres.

Vlad Voiculescu a mai aratat ca in fiecare an in Romania mor din cauza fumatului aproximativ 40.000 de persoane, dintre care 5.000 din cauza fumatului pasiv.

“Maine este Ziua Mondiala fara Tutun. Ca sa punem lucrurile in perspectiva, fumatul pasiv ucide de trei ori mai multi oameni decat toate accidentele de circulatie. De asemenea, ca sa intregim imaginea, trebuie sa stim ca 40% dintre cei afectati de fumatul pasiv sunt tineri. Trebuie sa stim ca jumatate dintre tinerii care fumeaza au inceput sa fumeze inainte de a implini varsta de 12 ani”, a adaugat ministrul, conform sursei citate.

La data de 31 mai se marcheaza Ziua Mondiala Fara Tutun.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Autoritatile demonteaza informatiile inselatoare privind statisticile deceselor cauzate de virusul gripal si SARS-CoV-2

Citu: Decizia privind redeschiderea scolilor – pe 2 februarie | Campania de vaccinare ar putea permite relaxarea

Peste 857.000 de persoane programate pentru vaccinarea anti-Covid in etapa a II-a

Expert francez: Aparitia noilor mutatii ale coronavirusului SARS-CoV-2 echivaleaza cu inceperea unei noi epidemii

Ministerul Sanatatii recomanda purtarea mastii de protectie si dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin