Victor Costache a fost avizat favorabil in comisiile de specialitate

30/10/2019
Victor Costache a fost avizat favorabil in comisiile de specialitate

Victor Costache a fost avizat favorabil in comisiile de specialitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/victor-costache-a-a-fost-avizat-favorabil-in-comisiile-de-specialitate/

Victor Costache, chirugul propus pentru functia de ministru al Sanatatii in Cabinetul Orban, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Au votat “pentru” 13 parlamentari, unul a votat “impotriva”, iar patru s-au abtinut, potrivit Agerpres.

La audieri, Costache a precizat ca, in momentul de fata, trebuie gestionate mai multe crize in domeniu.

“Prima criza este criza rezidentilor. In momentul de fata avem cateva mii de tineri care sunt luati ca ostatici in acest joc politic si acest lucru trebuie rezolvat imediat si trebuie sa lucram impreuna. Stiu ca imediat dupa aceasta audiere, va avea loc in Parlament o incercare de a gasi solutii pentru deblocarea situatiei acestor tineri. Trebuie sa fim constienti ca suntem o tara care, in ultimii 10 ani, a pierdut peste 30.000 de medici si un numar incalculabil de asistente medicale si este pacat sa ne jucam cu putina resursa umana pe care o avem in acest domeniu. In momentul cand voi fi numit, impreuna cu ministrul Educatiei, voi debloca situatia pe examenul de Rezidentiat si, evident, sunt solutii pe termen scurt si pe termen lung, care trebuie realizate in acest domeniu”, a precizat Victor Costache, potrivit sursei citate.

De asemenea, el a completat ca are garantia prim-ministrului desemnat ca “niciun tanar pregatit in universitatile de medicina din Romania nu va ramane pe dinafara”.

Intrebat si ce metode va folosi pentru a obliga parintii sa isi vaccineze copiii, din moment ce in programul de guvernare este mentionata necesitatea unei legi a vaccinarii obligatorii, Costache a raspuns ca el crede foarte mult in comunicare.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

“In ceea ce priveste vaccinarea, nu a fost transata obligativitatea ei nici la nivel european. Sunt, prin constructie, un personaj care se opune solutiilor radicale. Cred foarte mult in comunicare, iar aceasta solutie trebuie gasita impreuna. Vaccinarea este foarte importanta si v-am adus ca model cateva copii dintr-un carnet de vaccinare romanesc si cum arata carnetul de vaccinare al baiatului meu care are un carnet de vaccinare frantuzesc. Vedeti cat de mult se pune practica pe comunicare. Este ca un mic manual de pediatrie adresat mamelor, care le face sa inteleaga importanta, cu poze, cu desene, cu explicatii simple. Deci trebuie sa ne apropiem de pacientii nostri, trebuie sa ii punem in centrul gandirii noastre si sa le aratam ca este in interesul copilasilor sa fie vaccinati”, a explicat Victor Costache, medicul propus pentru functia de ministrul al Sanatatii, citat de sursa mentionata.

Etichete: victor costache, ministrul sanatatii, ministrul sanatatii, cabinet orban, rezidentiat 2019, legea vaccinarii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: