Vicepremierul Raluca Turcan: Suntem intr-un plin proces de intarire a capacitatii sistemului medical

11/11/2020

Vicepremierul Raluca Turcan: Suntem intr-un plin proces de intarire a capacitatii sistemului medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vicepremierul-raluca-turcan-suntem-intr-un-plin-proces-de-intarire-a-capacitatii-sistemului-medical/

Vicepremierul Raluca Turcan spune ca, in actuala perioada pandemica, se deruleaza un proces de intarire a capacitatii sistemului medical.

“Suntem intr-un plin proces de intarire a capacitatii sistemului medical si acest efort al nostru pleaca pe mai multe directii. O directie extrem de importanta este de suplimentare a numarului de paturi, fie pentru pacientii cu afectiuni usoare si medii, fie pentru cei care se afla la Terapie Intensiva. Si vedeti ca numarul paturilor pe sectii si la ATI a crescut foarte mult in ultimele zile si va creste in continuare”, a declarat Raluca Turcan, citata de Agerpres.

Potrivit acesteia, se urmareste si scaderea presiunii pe serviciile de primiri urgente.

“A doua directie este aceea de a scadea presiunea pe serviciile de primiri urgente si am achizitionat deja trei milioane de teste rapide cu antigen, care vor fi folosite pe pacientii simptomatici, astfel incat sa scada presiunea pe aceste sectii si am dezvoltat un parteneriat cu medicii de familie, sa ii supravegheze la domiciliu pe pacientii asimptomatici, inclusiv prin finantarea fiecarui caz supravegheat cu 105 lei pe fiecare persoana”, a mai precizat viceprim-ministrul.

Totodata, Turcan a mentionat ca o alta masura este achizitia de noi ambulante.

Etichete: sistem medical, sistem de sanatate pandemie, servicii de primiri urgente, raluca turcan

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: