Verificari la Agentia Nationala a Medicamentului

07/06/2016

Verificari la Agentia Nationala a Medicamentului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/verificari-la-agentia-nationala-a-medicamentului/

medicamente-NOUCorpul de Control al premierului face verificari la Agentia Nationala a Medicamentului.

Actiunea de control se afla in desfasurare si are ca scop, “verificarea respectarii dispozitiilor legale si a normelor interne ale Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale care reglementeaza activitatile de colectare, inregistrare, prelucrare si publicare a datelor privind cheltuieli aferente publicitatii la medicamente de uz uman transmise de catre producatori, distribuitori si detinatori ai autorizatiilor de punere pe piata”, se arata intr-un document emis de Corpul de Control al Guvernului, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, aceeasi institutie a fost vizata, in urma cu o saptamana, de verificari ale procurorilor in dosarul in care mai multi medici sunt suspectati ca faceau teste clinice pentru medicamente. Oamenii legii au suspiciuni ca medicii ar fi derulat studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru boli mentale, cu falsificarea consimtamintelor presupusilor voluntari. In studiul pentru medicamente ar fi fost incluse persoane care nu sufereau de afectiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau, in alte situatii, medicamentul nici nu ar fi fost administrat.

La sfarsitul saptamanii trecute, ANMDM a postat pe site-ul propriu un comunicat referitor la ancheta desfasurata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ca urmare a informatiilor aparute pe surse, in mass-media, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) precizeaza ca nu a fost efectuata nicio perchezitie la sediul institutiei. ANMDM a manifestat o totala disponibilitate in sprijinirea autoritatilor competente pentru buna desfasurare a anchetei in cauza.”, scrie in comunicatul ANMDM.

Potrivit Mediafax, verificarile Corpului de Control au in vedere si sponsorizarile sau orice alte cheltuieli efectuate de catre producatorii si distribuitorii de medicamente si aparatura medicala, suportate pentru profesionistii din domeniul sanatatii, organizatii profesionale sau organizatii de pacienti care desfasoara activitati referitoare la sanatatea umana

Un alt obiectiv al controlului, potrivit documentului citat, se refera la “verificarea tuturor aspectelor legate de autorizarea medicamentelor de uz uman, a unitatilor de productie si distributie angro a medicamentelor, supravegherea unitatilor de productie, distributie angro si a calitatii medicamentelor in piata si controlul in utilizare al medicamentelor de uz uman, precum si in reglementarea domeniului dispozitivelor medicale, inregistrarea dispozitivelor medicale introduse pe piata sau puse in functiune in Romania”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: