Vasile Ciurchea, presedintele CNAS : 87% din cardurile de sanatate au fost distribuite

25/11/2014

Vasile Ciurchea, presedintele CNAS : 87% din cardurile de sanatate au fost distribuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vasile-ciurchea-presedintele-cnas-87-din-cardurile-de-sanatate-au-fost-distribuite/

card-sanatateAproximativ 87% din cardurile de sanatate au fost distribuite pana in prezent, a declarat marti  25 noiembrie, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea.

Pana acum au fost tiparite 12,5 milioane de carduri. “Un numar mic de carduri s-au intors la Casele Judetene, altele sunt in prezent in procesare. Cardul se activeaza daca cetateanul este asigurat. Initializarea acestuia dureaza intre 30 de secunde pana la un minut”, a spus Vasile Ciurchea, presedintele  CNAS, citat de Agerpres.

Acesta a mai afirmat ca CNAS accepta pentru inceput refuzul unor persoane de a folosi cardul de sanatate, insa a precizat ca intr-un timp scurt vor fi validate doar acele servicii medicale cuprinse pe card.

“Datele personale ale pacientului nu sunt afectate de card. Cardul arata ca esti asigurat. Nu are nicio legatura nici cu religia”, a mai spus seful CNAS. El a mentionat ca sunt extrem de putine persoane care refuza cardul si a precizat ca intr-un timp scurt,  CNAS se va gandi la o anumita varianta, astfel incat sa nu se mai foloseasca “doar acel plastic”. In opinia lui Vasile Ciurchea, anul viitor cardul va reprezenta un proiect de succes, dupa cum mai relateaza Agerpres.

Tot Vasile Ciurchea a mai precizat in cadrul unei dezbateri ca pana in prezent sunt aproximativ 4 milioane de dosare electronice.

In privinta  biletele de trimitere, el a afirmat ca va exista un proiect electronic si pentru acestea, astfel incat totul sa fie “viabil si cuantificabil”.

Potrivit presedintelui CNAS, din ianuarie-februarie anul viitor, daca lucrurile merg bine, se vor utiliza cititoarele de carduri.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi