Vasile Ciurchea despre terapiile de ultima generatie pentru bolnavii de hepatita: “O sa fie o surpriza, o sa fie foarte repede”

06/03/2015

Vasile Ciurchea despre terapiile de ultima generatie pentru bolnavii de hepatita: “O sa fie o surpriza, o sa fie foarte repede”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vasile-ciurchea-despre-terapiile-de-ultima-generatie-pentru-bolnavii-de-hepatita-o-sa-fie-o-surpriza-o-sa-fie-foarte-repede/

vasileciurcheaVesti bune pentru bolnavii de hepatita. Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a precizat ca se ia in calcul nu doar introducerea triplei terapii pentru bolnavii de hepatita, ci si cea fara interferon.

“O sa fie o surpriza, o sa fie foarte repede. Ne gandim la modul foarte serios la interferonul free”, a declarat presedintele CNAS.
“Foarte repede”,  conform presedintelui Vasile Ciurchea ar putea insemna circa o luna de zile, iar asta ar putea fi posibil datorita faptului ca scad preturile la medicamente.

“Reducem preturile nu pentru ca asa vrem noi, ci pentru ca terapia pentru hepatita va fi pe cost-volum si vom negocia un pret suportabil pentru Romania. Noi speram sa obtinem un pret foarte bun, pe care sa il putem si plati. Daca ma intrebati pe mine, nu as vrea sa platesc mai mult decat pe actualul tratament, dar este vorba de puterea de negociere a fiecaruia, pentru ca vrem sa asiguram tratamentul pentru cat mai multi pacienti”, afirmat Vasile Ciurchea, conform Mediafax.

Dar, ar fi de un program multianual, pentru ca hepatita nu poate fi tratata intr-un timp scurt.

“In aproximativ o luna, probabil ca o sa vedeti lucruri concrete. Este vorba de tratamentul modern al hepatitei. Numarul de pacienti depinde de pretul la care vom ajunge prin negociere”, a mai precizat presedintele CNAS.

Tratamentul fara interferon in cazurile de hepatita C, considerat revolutionar, a fost aprobat anul trecut de Comisia Europeana pentru administrare in cazul pacientilor  cu infectie cronica cu virusul hepatitic C, genotip 1 (GT1), inclusiv pentru cei cu ciroza compensata a ficatului, pacienti coinfectati HIV-1, pacienti aflati in tratament substitutiv al dependentei de opiacee si pacientii care primesc transplant hepatic.

“Aprobarea tratamentului AbbVie pentru hepatita C in UE, care vine dupa recentele aprobari din SUA si Canada, le ofera pacientilor din Europa un nou tratament eficient care vindeca aceasta boala grava”, a declarat Richard Gonzalez, CEO AbbVie, compania farmaceutica ce a dezvoltat acest tratament.

Aproximativ 9 milioane de persoane din Europa sunt infectate cu hepatita C cronica, cea mai importanta cauza a cancerului hepatic si a transplantului hepatic.

Autor: Adriana Pavel

10 Comentarii

 1. Tudorita says:

  Buna seara ,vreau sa cumpar acest medicament nou pentru hepatita cum se numeste si de unde pot sa il cumpar in cazul in care casa de asigurari nu il aproba pentru mama mea vreau sa il cumpar cu bani am Inteles .ca este fara interferon va rog dati-mi un raspuns multumesc!

 2. Dana says:

  Cum se obtine aprobare pentru noua terapie pt hepatita C

 3. dana says:

  Buna ziua,aa dori mai multe detalii de la cineva care a afcut deja tratamentul ca sa stiu unde se poate face exact si cat costa.Multumesc!

 4. nicolae claudiu says:

  Buna ziua!am ciroza hepatica criptogenica , ultimile viremii nedetectabile bsi c efectuate, cum pot beneficia de tratament mentionez ca am fibroza gr 4, maim este o sansa ca sa pot reduce fibroza?

 5. bumbac claudiu says:

  Semnați pe http://www.petitieonline.com, petiția Tratamente pentru hepatita c astăzi, nu maine si promovați aceasta petiție sa strângem cat mai multe semnături
  Mulțumim!

 6. dmb says:

  intr-o luna inseamna in aprilie, poate in 1 aprilie?
  “Hepatita nu poate fi tratata intr-un timp scurt” Ba poate! In 8 sau 12 saptamani, eu tocmai am facut-o si mii de alti oameni, chiar romani care au fugit de sistemul dumneavoastra medical prin lumea larga

 7. nitulescu florina says:

  As mai avea o intrbare,cui pot sa adresez o scrisoare in vederea .odicicarii legi 448/2006 cap5 1b privind evaluarea gradului de handicap al persoanelor cu ciroza vir C; unde se specifica ca tb sa fi dobindit vir C inainte virstei de 26 ani! Se stie ca vir C a fost descoperit in 1987,iar eu are atunci avem hepatita cronica lent evolutiva,in urma careia mi s-a facut intrerupere de sarcina,mentionez in anul 1984,facind avort nu se dadea un act in acest sens…. Cea ce vreau sa arat ca in acel an 1984 nu se stia de acest virus… De ce se conditioneaza virsta la ciroza cu vir? E nedrept medici stiu ca de la ciroza la cancer…atunci…te incadreaza la accentuat cind vine sfirsitul? Oricum vine…Daca se poate abroga acest * din l.448/2006,cap5 1b cred ca s-ar indrepta o eroere. Legiuitori nu sunt medici? Cred c-ar tb aprofundeta aceasta,oricum nu este o fericire pt cei cu ciroza, care au ghinionul de a fi nascuti si dezcoperi “frumosul”vir C,inainte de anul1987… Ar fi multe de adaugat dar e-n zadar…nu putem de it sa speram ca .ai exista OAMENI carora le pasa si vor face ceva. Cu respect un om. cu zile numarate!

  .

 8. nitulescu florina says:

  Doresc sa primesc raspuns la comentariul anterior,Nitulescuflorina59@gmail.com

 9. nitulescu florina says:

  Buna ziua am ciroza vir C,am facut tratam cu interferon…dar fara rezultat. Am 55 ani,cum pot beneficia de noul medic AbbVie? Ce tb sa fac? Va multumesc anticipat,astept raspunsul dv.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: