Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

20/10/2021

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vasile-cepoi-spitalele-din-iasi-nu-mai-rezista/

Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi spune ca aparatura din spitale cat si personalul medical sunt suprasolicitate la maxim din cauza numarului mare de pacienti infectati cu SARS-CoV-2.

“Spitalele din Iasi nu mai rezista. Nu mai rezista niciun fel de instalatie electrica. Nu mai rezista nici retele de gaze medicale. Toate sunt suprasolicitate. Inclusiv firmele furnizoare de oxigen nu mai au posibilitatea sa asigure continuitatea furnizarii de oxigen”, a declarat dr. Vasile Cepoi, director DSP Iasi, potrivit Agerpres.

In context, el a lansat un apel public catre medici, asistente si infirmiere pentru a accepta sa se detaseze la Spitalul Modular de la Letcani pentru o perioada determinata.

“Traversam o perioada critica. Orice gura de oxigen si orice pat din spital poate salva o viata. La Spitalul Modular de la Letcani avem posibilitatea de a trata zeci de pacienti infectati cu COVID-19. Din pacate, suferim la capitolul cadre medicale specializate”, a mai precizat Cepoi.

Potrivit sursei citate, la Spitalul Modular de la Letcani, cea mai mare criza este cea a infirmierelor si a asistentilor medicali.

Etichete: spitale iasi, retete electrice spitale, retele de oxigen spitale, vasile cepoi, dsp iasi, detasare cadre medicale

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: