Variola maimutei | Medicii britanici recomanda vaccinarea barbatilor din grupele de risc

22/06/2022
Variola maimutei | Medicii britanici recomanda vaccinarea barbatilor din grupele de risc

Variola maimutei | Medicii britanici recomanda vaccinarea barbatilor din grupele de risc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/variolei-maimutei-medicii-britanici-recomanda-vaccinarea-barbatilor-din-grupele-de-risc/

Autoritatile britanice recomanda ca barbatilor aflati in grupele de risc sporit de expunere la variola maimutei, sa li se ofere vaccinul Imvanex, in contextul in care focarul epidemiologic provocat de aceasta boala virala se intensifica mai ales in Europa, informeaza Reuters.

Desi orice persoana poate sa contracteze variola maimutei, datele medicale din acest focar sugereaza ca majoritatea infectarilor se produc in randul barbatilor gay si bisexuali care intretin raporturi sexuale cu alti barbati, potrivit Agentiei britanice pentru siguranta sanitara (UKHSA), relateaza si Agerpres.

Eligibilitatea unei persoane pentru vaccinarea cu serul Imvanex depinde de o serie de factori, dar va fi similara cu criteriile utilizate pentru examinarea persoanelor eligibile pentru a beneficia de Profilaxie Pre-Expunere (PrEP) – medicamente luate de persoane cu risc de a contracta HIV pentru a preveni infectarea lor cu HIV prin raporturi sexuale sau prin utilizarea de seringi cu droguri -, a anuntat marti UKHSA, potrivit surselor citate.

Medicii britanici vor putea astfel sa recomande vaccinarea pentru o persoana care, de exemplu, are mai multi parteneri sexuali, participa la sex in grup sau merge in spatii special amenajate pentru intretinerea de raporturi sexuale, a adaugat aceeasi agentie.

Initial, UKHSA a recomandat ca doar contactii apropiati ai pacientilor infectati cu variola maimutei, inclusiv angajatii din sectorul medical, sa primeasca un astfel de vaccin.

Vaccinul Imvanex, produs de compania Bavarian Nordic, este autorizat impotriva variolei umane in Europa, insa el a fost deja utilizat si in afara indicatiilor sale oficiale in urma aparitiei cazurilor de variola maimutei.

In Romania au fost confirmate, pana in prezent, cinci cazuri de variola maimutei, toate inregistrate la barbat.

Etichete: variola maimutei, vaccinul Imvanex, protectie monkeypox

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: