Variola maimutei | Rafila: Evitarea relatiilor cu persoane necunoscute – o masura de protectie

20/06/2022
Variola maimutei | Rafila: Evitarea relatiilor cu persoane necunoscute – o masura de protectie

Variola maimutei | Rafila: Evitarea relatiilor cu persoane necunoscute – o masura de protectie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/variola-maimutei-rafila-evitarea-relatiilor-cu-persoane-necunoscute-o-masura-de-protectie/

Evitarea relatiilor intime cu persoane necunoscute reprezinta o masura de protectie individuala in ceea ce priveste variola maimutei, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Eu am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinenta in situatia raporturilor sau relatiilor cu persoane necunoscute. Cine isi asuma astfel de riscuri, am dat o astfel de recomandare, in mod evident fiind vorba de o boala care se transmite printr-un contact apropiat prelungit, prin intermediul secretiilor. Calea de transmitere sexuala este una dintre cele importante la aceasta boala si evitarea relatiilor cu persoane necunoscute in mod evident este o masura de protectie individuala pe care puteam sa o luam cu totii cei care suntem la risc sau persoanele care sunt la risc pentru asa ceva (…) Repet, este sezonul estival, sunt multe evenimente in toata tara, in toata Europa si recomandarea aceasta de precautie in alegerea partenerilor cred ca trebuie sa ramana in vigoare pentru ca sa putem sa tinem lucrurile sub control”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Europa se afla in centrul focarului de variolei maimutei, potrivit biroului european al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care si-a exprimat preocuparea in legatura cu riscul aparitiei de noi cazuri. In Romania, pana la acest moment, au fost confirmate patru cazuri de variola maimutei.

Etichete: variola maimutei, protectie variola maimutei, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: