Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a devenit dominanta la nivel mondial (OMS)

12/01/2022
Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a devenit dominanta la nivel mondial (OMS)

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a devenit dominanta la nivel mondial (OMS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/varianta-omicron-a-virusului-sars-cov-2-a-devenit-dominanta-la-nivel-mondial-oms/

Varianta Omicron, care in urma cu doua saptamani era detectata in 1,6% din noile cazuri de COVID-19 la nivel global analizate in laboratoare, reprezinta aproape 60% din totalul noilor contagieri, depasind varianta Delta si devenind dominanta la nivel mondial, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit agentiilor internationale de presa.

Cel mai recent raport epidemiologic al OMS, arata ca din cele 357.000 de teste realizate de reteaua globala de laboratoare GISAID in ultimele 30 de zile, peste 208.000 au detectat varianta Omicron.

Alte 147.000 de teste (circa 41%) au corespuns variantei Delta, care in rezultatele din urma cu doua saptamani reprezenta inca 96% din cazuri si care a fost tulpina dominanta in cea mai mare parte a anului 2021.

Raportul noteaza ca noua varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 este capabila “sa evite imunitatea” si ca exista deja contagieri inclusiv in randul celor vaccinati si al celor care au trecut prin boala si care au dezvoltat anticorpi, scrie si Agerpres.

OMS precizeaza, pe de alta parte, ca dovezi tot mai numeroase arata ca varianta Omicron cauzeaza forme mai putin grave de COVID-19 decat variantele anterioare ale virusului.

Totusi, OMS avertizeaza ca riscurile sanitare pe care le implica varianta Omicron continua sa fie foarte ridicate, avand in vedere ca aceasta varianta virala duce la o crestere a numarului de spitalizari si de decese in randul persoanelor vulnerabile.

Etichete: varianta omicron, varianta delta, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: