Varful epidemiei de coronavirus va fi atins, in Romania, intre 20 si 25 aprilie, potrivit specialistilor MS

10/04/2020
Varful epidemiei de coronavirus va fi atins, in Romania, intre 20 si 25 aprilie, potrivit specialistilor MS

Varful epidemiei de coronavirus va fi atins, in Romania, intre 20 si 25 aprilie, potrivit specialistilor MS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/varful-epidemiei-de-coronavirus-va-fi-atins-in-romania-intre-20-si-25-aprilie-potrivit-specialistilor-ms/

Varful epidemiei de coronavirus va fi atins in Romania intre 20 si 25 aprilie, potrivit ministrului Sanatatii, Nelu Tarau, care isi bazeaza afirmatiile pe estimarile specialistilor din minister.

Demnitarul mai spune ca o eventuala scadere a numarului de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 ar putea fi inregistrata spre sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie.

“Avem o estimare ca in a doua jumatate a lunii aprilie, dupa 20, 21 spre 25 sa avem un varf, dar, ma repet, acest varf depinde foarte mult de implicarea atat a noastra ca parte medicala, cat si a populatiei, prin respectarea unei norme, implicare care va duce ori la un varf ascutit in care vom avea un numar mare de cazuri, nu poate 10.000, poate si mai multe, cazuri la un moment dat, fiind severe, poate vor sufoca activitatea spitalelor si in special a sectiilor de terapie intensiva, ele fiind cele care necesita un suport cardio-vascular sau respirator sau putem avea un urcus mai lent cu un numar de cazuri care sa nu se dubleze de la o zi la alta si cazurile sa fie asimptomatice, usoare si medii, incat sa ne dea noua posibilitatea ca unitati medicale sa putem interna, trata si externa alti pacienti care se infecteaza cu coronavirus. Poate sa ne gandim spre a doua jumatate a lunii mai, inceputul lunii iunie sa vedem un numar de cazuri din ce in ce mai mic, cazuri noi ma refer, ca sa putem trata in liniste cazurile vechi si sa ne gandim la o evolutie spre vara ca sa trecem peste acest hop”, a declarat, vineri, Nelu Tataru, citat de Agerpres.

Reamintim ca studiul unor cercetatori din Hong Kong concluzioneaza ca relaxarea prematura a masurilor de izolare a populatiei precum si a altor masuri pentru diminuarea pandemia de coronavirus, ar putea declansa un al doilea val de Covid-19. Studiul a fost publicat, de curand, in revista The Lancet.

Oamenii de stiinta care au emis aceasta ipoteza s-au bazat pe datele de raspandire a noului coronavirus in China continentala.

Etichete: epidemie coronavirus romania, cazuri covid-19 romania, cazuri confirmate covid-19, pandemie coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: