Relaxarea prematura a masurilor de izolare ar putea aduce un al doilea val de Covid-19

09/04/2020
Relaxarea prematura a masurilor de izolare ar putea aduce un al doilea val de Covid-19

Relaxarea prematura a masurilor de izolare ar putea aduce un al doilea val de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/relaxarea-prematura-a-masurilor-de-izolare-ar-putea-aduce-un-al-doilea-val-de-covid-19/

Relaxarea prematura a masurilor de izolare a populatiei precum si a altor masuri pentru diminuarea pandemia de coronavirus, ar putea declansa un al doilea val de Covid-19, relateaza Agentia EFE, care citeaza un studiu publicat in revista The Lancet.

Cercetatori din Hong Kong au emis aceasta ipoteza pe datele de raspandire a noului coronavirus in China continentala.

Datele arata ca masurile drastice de control adoptate de China par sa fi diminuat considerabil primul val de pandemie in regiunile din afara provinciei Hubei, epicentrul coronavirusului. Dar, chiar si asa, subliniaza oamenii de stiinta, este necesara supravegherea transmiterii bolii Covid-19 pentru a ne proteja de un al doilea val de infectii”, mai concluzioneaza studiul citat de Agerpres.

Modelul cu care au lucrat cercetatorii arata ca relaxarea prea devreme a masurilor ar duce din nou la depasirea acestui prag si ar provoca o noua accelerare a imbolnavirilor.

“Desi aceste masuri de control par sa fi redus numarul infectiilor la niveluri foarte scazute, fara imunitatea grupurilor impotriva COVID-19, cazurile ar putea creste din nou atunci cand companiile, industriile si scolile isi vor relua gradual activitatea”, precizeaza Joseph T Wu, cercetator la Universitatea din Hong Kong.

Potrivit sursei mentionate, desi politicile de control precum distantarea sociala si schimbarile se vor mentine o perioada de timp, cea mai buna strategie pare sa fie echilibrul intre reactivarea activitatilor economice si mentinerea unui indice scazut de reproducere a virusului.

Acest echilibru ar trebui mentinut pana cand un vaccin eficient va fi disponibil, mai subliniaza cercetatorii din Hong Kong.

Etichete: izolare populatie, masuri izolare coronavirus, preventie coronavirs, pandemie covid-19, imbolnaviri covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: