Valeriu Gheorghita: Tulpina Delta are toata capacitatea de a deveni tulpina dominanta la nivel global

25/06/2021

Valeriu Gheorghita: Tulpina Delta are toata capacitatea de a deveni tulpina dominanta la nivel global

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/valeriu-gheorghita-tulpina-delta-are-toata-capacitatea-de-a-deveni-tulpina-dominanta-la-nivel-global/

Medicul Valeriu Gheorghita spune ca tulpina Delta va deveni dominanta la nivel global si are o capacitate de transmitere cu cel putin 60% mai mare decat varianta clasica.

“Tulpina Delta are toata capacitatea de a deveni tulpina dominanta in ceea ce priveste numarul de cazuri de COVID-19, prin faptul ca are aceasta capacitate de transmitere crescuta, cu cel putin 60%, are o capacitate crescuta de a se lega de receptorii specifici virusului SARS-CoV-2 si, de asemenea, se poate asocia intr-o oarecare masura cu reducerea eficientei vaccinurilor daca nu completam schema de vaccinare. Asadar, este foarte important sa avem o schema de vaccinare completa, pentru a beneficia de protectie maximala fata de aceasta varianta virala”, a declarat Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare

Potrivit medicului militar, OMS si Centrul European pentru Control al Bolilor estimeaza ca tulpina Delta va deveni dominanta la nivel global pana la sfarsitul lunii august. Potrivit datelor preconizate, va exista o predominanta a acestei tulpini in peste 90% din cazurile de COVID-19.

“Tocmai de aceea readuc aminte importanta vaccinarii ca masura de preventie. Chiar daca astazi situatia epidemiologica este una foarte buna, este important sa continuam sa ne vaccinam, pentru a ne asigura acel nivel de imunitate colectiva suficient de crescut, astfel incat sa prevenim o raspandire accelerata a acestei infectii in randul populatiei, pentru ca datele din Marea Britanie ne arata o transmitere crescuta in randul persoanelor nevaccinate si in randul persoanelor care nu au fost vaccinate cu schema completa”, a mai precizat Dr. Gheorghita.

Prima victima decedata din cauza tulpinii Delta, in Romania, este o persoana de 72 de ani din judetul Arges, nevaccinata si care prezenta comorbiditati.

Etichete: tulpina delta, varianta indiana coronavirus, valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: