Valeriu Gheorghita: Dozele de vaccin sunt alocate catre centre in functie de numarul de persoane programate

16/03/2021

Valeriu Gheorghita: Dozele de vaccin sunt alocate catre centre in functie de numarul de persoane programate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/valeriu-gheorghita-dozele-de-vaccin-sunt-alocate-catre-centre-in-functie-de-numarul-de-persoane-programate/

Centrele de vaccinare primesc dozele de vacci anti-Covid in functie de numarul de persoane programate pentru imunizare, potrivit medicului Valeriu Gheorghita.

“In principiu, toate centrele de vaccinare nu au doze in centru decat pentru doua sau trei zile, in functie de numarul de persoane programate. Deci, practic, in centrele care au locuri libere nu stau doze care sunt nefolosite. Centrele regionale de depozitare au aceste doze. Ele sunt alocate catre centre in functie de numarul de persoane programate. Ca atare, daca ai centre care au un grad maxim de ocupare, evident ca acolo vei distribui acele doze. Noi ne facem necesarul de doze si stocurile le evaluam in functie de capacitatea maximala de vaccinare in toate centrele. Pot sa va spun ca numarul centrelor de vaccinare care sunt in momentul de fata infiintate in mediul urban este de aproximativ 60% ca procent, chiar mai mult, 65%, fata de centrele care sunt infiintate in localitati din mediul rural. Or, din acest punct de vedere, cred ca este important sa cream si sa facilitam accesul si al celor din mediul rural in centrele de vaccinare”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea, intr-o conferinta care a avut loc, marti.

Porivit medicului, incepand cu data de 23 martie, la nivel national urmeaza sa fie deschise alte 165 de cabinete noi de vaccinare. Dintre acestea, 54 se vor afla in Bucuresti.

Etichete: doze de vaccin anti-covid, centre de vaccinare, programare la vaccinarea anti-covid, valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela