165 de cabinete noi de vaccinare la nivel national | 54 vor functiona in Bucuresti

16/03/2021

165 de cabinete noi de vaccinare la nivel national | 54 vor functiona in Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/165-de-cabinete-noi-de-vaccinare-la-nivel-national-54-vor-functiona-in-bucuresti/

Incepand cu data de 23 martie, la nivel national urmeaza sa fie deschise alte 165 de cabinete noi de vaccinare. Dintre acestea, 54 se vor afla in Bucuresti.

“Din data de 23 martie, vom deschide 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel national. Ele vor fi alocate cu prioritate catre judetele si localitatile cu incidenta cumulata mare a cazurilor. Va dau exemplu, pentru Bucuresti vor fi deschise suplimentar 54 de noi cabinete de vaccinare pentru vaccinul de la Pfizer. De asemenea, vor fi deschise in mai multe judete si localitati aceste noi cabinete de vaccinare. Din 5 aprilie, vom deschide un numar de cabinete de vaccinare. Se lucreaza la aceasta analiza si la distributia acestor cabinete, pentru a putea vaccina aproximativ 40.000 de persoane zilnic cu vaccin de la compania Pfizer. In cele 165 de cabinete vom putea vaccina zilnic, din 23 martie, inca 10.000 de persoane”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea, intr-o conferinta care a avut loc, marti.

Potrivit doctorului, la nivel national exista 808 centre de vaccinare, cu 1.159 de fluxuri. Totodata, in noua localitati cu incidenta de peste 4,5 la mia de locuitori exista 88 de centre de vaccinare, cu 167 de fluxuri, dintre care 81 de centre sunt active.

Etichete: cabinete vaccinare, cabinete vaccinare bucuresti, vaccinare etapa 3

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela