Valeriu Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

14/05/2021

Valeriu Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/valeriu-gheorghita-7-milioane-de-vaccinati-pana-la-1-august-un-obiectiv-realist/

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel national, col dr Valeriu Gheorghita, spune ca obiectivul privind atingerea pragului de 7 milioane de persoane imunizate anti-COVID-19 pana la data de 1 august este unul realist, insa nu depinde doar de organizarea campaniei de vaccinare, ci si de disponibilitatea cetatenilor.

“Este un obiectiv deja transmis, este un obiectiv asumat. Noi incercam sa cream toate modalitatile prin care un numar mai mare de persoane care isi doresc sa se vaccineze sa poata sa faca acest lucru intr-un mod cat mai simplu, cat mai facil, sa nu mai fim intr-un sistem birocratic. (…) Avem in momentul de fata, din fericire, un numar suficient de doze incat sa asiguram vaccinarea unui numar mai mare de persoane. Cred ca acest obiectiv este unul realist, putem sa il atingem, dar depinde de noi toti, nu doar de cat de bine este organizata logistica procesului de vaccinare, ci si de disponibilitatea oamenilor de a se vaccina”, a declarat Valeriu Gheorghita, citat de Agerpres.

In context, acesta a explicat ca disponibilitatea cetatenilor de a se imuniza este direct legata de cat de bine sunt ei informati, facand apel la vectorii de imagine si persoanele care se bucura de credibilitate in comunitati sa se implice in campania de vaccinare anti-COVID-19.

Medicul militar a mai precizat ca a evenimentele de tip maraton vor continua la nivel national, pentru a facilita si a creste accesul unui numar cat mai mare de persoane la vaccinare.

Etichete: obiectiv vaccinare, campanie de vaccinare anti-covid, valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Pandemia a crescut interesul romanilor pentru asigurarile de sanatate

Iohannis: Apar noi forme ale virusului mai agresive. Fiecare roman ar face bine sa se vaccineze

Proiect: Indemnizatie pentru persoanele care ingrijesc pacienti oncologici

Universitatea Oxford testeaza ivermectina ca posibil tratament impotriva Covid-19

ECDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2 va reprezinta 90% din cazurile noi de Covid-19 in UE pana la sfarsitul lunii august