Vaccinurile lipsesc, medicii si parintii sunt ingrijorati

22/02/2017

Vaccinurile lipsesc, medicii si parintii sunt ingrijorati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinurile-lipsesc-dar-autoritatile-au-solutii-partiale/

BOLNAV

Vaccinurile sunt produse speciale pentru care autoritatile au obligatia de a asigura stocurile necesare cu un an inainte.

In prezent, insa, in Romania, cel putin trei dintre vaccinurile cuprise in planul national de imunizare lipsesc din cabinetele medicilor si din maternitati. Aceasta situatie treneaza de la sfarsitul anului trecut.

Doctorii amana imunizarea copiilor, iar parintii se tem pentru viata celor mici, deoarece nu sunt protejati impotriva unor boli grave, precum: poliomielita, hepatita B, tusea convulsive, scrie Jurnalul.ro.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat, insa, ca in cursul acestei saptamani va semna contractele pentru vaccinurile hexavalent si tetravalent, urmand ca acestea sa intre pe piata.  

Vizavi de vaccinul pentru hepatita B, ministrul a precizat ca exista o problema legata de producator.

“Producatorul coreean nu are toate actele in regula. Noi am identificat un producator european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfarsitul lunii martie, va intra pe linia de productie si incercam sa gasim o solutie pentru a ajunge cat mai repede la copii”, a spus¬† Florian Bodog, citat de Jurnalul.ro.

Tot potrivit demnitarului, in planul de imunizare pentru copii va fi introdus si vaccinul pneumococic.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: