Vaccinul dezvoltat de compania chineza Sinovac Biotech are o eficienta de 78%

08/01/2021

Vaccinul dezvoltat de compania chineza Sinovac Biotech are o eficienta de 78%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-dezvoltat-de-compania-chineza-sinovac-biotech-are-o-eficienta-de-78/

Vaccinul impotriva noului coronavirus dezvoltat de grupul farmaceutic chinez Sinovac Biotech are o eficienta de 78% pe baza testelor desfasurate in Brazilia, potrivit unei surse apropiate studiului, transmite Reuters.

Rezultatele, urmarite indeaproape si de alte tari care doresc sa inceapa inocularile cu vaccinul Sinovac, vin dupa ce cercetatori anuntau in decembrie ca vaccinul are o eficienta de 91,25% pe baza unei etape intermediare de testare, relateaza si Agerpres.

Brazilia si Indonezia, tarile cu cele mai mari rate ale cazurilor de Covid-19 din America Latina si respectiv Asia de Sud-Est, pregatesc in cursul acestei luni lansarea campaniilor de vaccinare cu acest produs denumit CoronaVac.

Desi eficienta vaccinului CoronaVac este inferioara celei de peste 90% a vaccinurilor produse de Moderna si de Pfizer si BioNTech, avantajele sale sunt legate de faptul ca poate fi transportat mult mai usor si poate fi pastrat in frigidere obisnuite, mai scriu sursele citate.

Sinovac a mai incheiat contracte pentru furnizarea de vaccinuri cu tari ca Turcia, Chile, Singapore, Ucraina si Thailanda.

Etichete: vaccin anti-covid, eficienta vaccin anti-covid, vaccin sinovac

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: