Vaccinul anti-Covid indian Covaxin, eficient | OMS l-a aprobat

16/11/2021

Vaccinul anti-Covid indian Covaxin, eficient | OMS l-a aprobat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-anti-covid-indian-covaxin-eficient-oms-l-a-aprobat/

Vaccinul Covaxin, primul vaccin dezvoltat in India impotriva COVID-19, previne in mod clar imbolnavirea, arata un studiu publicat de curand, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a aprobat deja acest vaccin.

Vaccinul este “foarte eficient impotriva COVID-19 simptomatic la adulti”, rezuma acest studiu publicat in The Lancet, adaugand ca a fost tolerat bine, fara efecte secundare grave semnificative, informeaza AFP.

OMS a aprobat deja de urgenta acest vaccin in urma cu cateva zile si s-a bazat pe acest studiu – citand aceleasi cifre de eficacitate, relateaza si Agerpres.

Produs de grupul Bharat Biotech, vaccinul Covaxin a intrat astfel pe lista OMS a vaccinurilor anti-COVID-19, pe care se mai afla Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinopharm si Sinovac.

In urma studiului realizat pe un esantion de 25.000 de persoane, s-a constatat ca eficacitatea este mai mica decat cea observata initial in cazul vaccinurilor cu ARN mesager de la Pfizer si Moderna, dar ramane, totusi, ridicata.

Etichete: covaxin, vaccin anti-covid indian, lista vaccinuri anti-covid oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: