Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sanofi si GSK ar putea fi disponibil la sfarsitul anului

05/07/2021

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sanofi si GSK ar putea fi disponibil la sfarsitul anului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-anti-covid-dezvoltat-de-sanofi-si-gsk-ar-putea-fi-disponibil-la-sfarsitul-anului/

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de grupul farmaceutic Sanofi, in colaborare cu grupul GSK, ar trebui sa fie disponibil in luna decembrie, a anuntat presedintele companiei franceze, citat de AFP.

Intrebat de jurnalistii de la France Inter in legatura cu disponibilitatea acestui vaccin bazat pe proteine recombinate – o tehnologie utilizata deja de Sanofi pentru unul dintre vaccinurile sale antigripale – Olivier Bogillot a confirmat ca noul ser va fi pregatit pentru a fi utilizat in luna decembrie, scrie si Agerpres.

In paralel, Sanofi dezvolta un alt vaccin anti-COVID-19, bazat pe tehnologia ARN mesager, alaturi de un partener american, start-up-ul Translate Bio. Cele doua companii au demarat primele studii clinice, ale caror rezultate sunt asteptate in al treilea trimestru al acestui an, mai relateaza sursele citate.

In prezent, la nivel mondial exista deja pe piata doua vaccinuri bazate pe tehnologia ARN mesager, produse de companiile Pfizer si Moderna.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin anti-covid Sanofi, vaccin anti-covid Sanofi/GSK

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: