Vaccinarea gratuita anti-HPV, extinsa pana la varsta de 18 ani

03/09/2021
Vaccinarea gratuita anti-HPV, extinsa pana la varsta de 18 ani

Vaccinarea gratuita anti-HPV, extinsa pana la varsta de 18 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-gratuita-anti-hpv-extinsa-pana-la-varsta-de-18-ani/

Potrivit unui ordin al ministrului Sanatatii, a fost extinsa grupa de varsta pentru vaccinarea gratuita anti-HPV astfel incat sa fie incluse fetele cu varsta intre 14 – 18 ani.
Pana acum, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani.

“Romania este tara din Uniunea Europeana cu cea mai mare incidenta si mortalitate cauzata de cancerul de col uterin, provocat in proportie de 99% de infectia cu HPV. Vaccinarea anti-HPV este cea mai buna metoda de prevenire a cancerului de col uterin, de aceea am extins categoria de varsta astfel incat mai multe persoane care ar putea avea cele mai mari riscuri de infectare cu HPV sa beneficieze de vaccin gratuit. In plus, pentru fetele de peste 14 ani este o ocazie sa recupereze schema de vaccinare la care nu au avut acces la momentul potrivit”, a declarat ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.

Decizia de extindere a grupei de varsta a avut in vedere recomandarile comisiilor de Epidemiologie si de Oncologie din cadrul Ministerului Sanatatii, precum si ale specialistilor din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Potrivit Ministerului Sanatatii, vaccinarea anti-HPV se realizeaza la persoanele eligibile pe baza solicitarilor parintilor/ reprezentantilor legali, care transmit cererile catre medicii de familie.

Cererile sunt centralizate in ordinea cronologica a datei de inregistrare, iar trimestrial se solicita directiei de sanatate publica teritoriale numarul de doze de vaccin necesare.

Etichete: vaccinare anti-HPV, vaccinare gratuita anti-HPV, preventie cancer de col uterin, varsta vaccinare HPV

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: