Vaccinare anti-Covid in cabinetele medicilor de familie, de la sfarsitul lunii aprilie

23/03/2021
Vaccinare anti-Covid in cabinetele medicilor de familie, de la sfarsitul lunii aprilie

Vaccinare anti-Covid in cabinetele medicilor de familie, de la sfarsitul lunii aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinare-anti-covid-in-cabinetele-medicilor-de-familie-de-la-sfarsitul-lunii-aprilie/

Autoritatile urmeaza sa faca demersuri pentru ca vaccinarea anti-Covid sa se poata face si in cabinetele medicilor de familie de la sfarsiul lunii aprilie, potrivit coordonatorului Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea anti-Covid (CNCAV), Dr. Valeriu Gheorghita.

“Noi am propus ca termen rezonabil sfarsitul lunii aprilie pentru ca ne dorim sa distribuim si vaccinul de la compania Johnson & Johnson, umeaza sa receptionam primele transe si de la aceasta companie. Insa, daca vom reusi sa demaram mai repede, sa pregatim suficient de bine personalul medical incat sa cunoastem procedurile, sa se cunoasca tot circuitul functional al pacientilor, sa cream planul de derulare al activitatilor – exista o particularitate: persoanele respective nu vor mai fi programate pe platforma, ci se face o programare la cabinetul medicului de familie – toata aceasta perioada necesita o pregatire importanta, pentru a nu avea probleme in timpul activitatilor de vaccinare. Daca vom reusi sa pregatim mai repde aceste lucruri, cu siguranta vom da drumul mai devreme”, a declarat Valeriu Gheorghita, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca, in primul rand, se urmareste disponibilitatea medicilor de familie.

“In primul rand, ne intereseaza si pe noi sa evaluam disponibilitatea medicilor de familie de a se implica in acest demers. Eu sunt convins ca majoritatea isi doresc acest lucru. Termenul pentru centralizare a datelor este sfarsitul lunii martie.”, a mai precizat coordonatorul CNCAV.

Etichete: vaccinare anti-covid la medicul de familie, vaccinare in cabinetele medicilor de familie, valeriu gheorghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: