Vacccinul hexavalent lipseste si in Dolj

20/01/2017

Vacccinul hexavalent lipseste si in Dolj

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vacccinul-hexavalent-lipseste-si-dolj/

vaccin

Vaccinul hexavalent lipseste din nou din cabinetele medicilor de familie din judetul Dolj de aproape o saptamana. La acest moment sunt copii carora nu le-a fost administrata nicio doza.
“De cateva luni nu mai avem vaccinul hexavalent. In noiembrie am primit ultimele doze, dar au fost insuficiente, nu au ajuns pentru toti copiii, pentru toate grupele de varsta. De atunci nu am mai primit vaccin. A fost pentru cei care nu aveau nicio doza, deci pentru cei de 2 luni. Sunt trei doze de imunizare la 2 luni, 4 luni si 1 an si dupa aceea se face rapelul in clasa I. Nu avem nici pentru clasa I, tetraximul. Deci acum nu se mai fac sase tulpini, se fac numai patru. In decembrie – ianuarie nu am mai primit nimic si sunt copii care nu sunt deloc vaccinati, de 2 luni, de 3 luni care nu au nicio doza administrata”, a declarat dr. Adriana Dogaru, presedintele Societatii de Medicina de Familie Dolj, citata de Agerpres.

De asemenea, si dr. Stefan Popescu, purtatorul de cuvant al DSP Dolj, a declarat ca dozele de vaccin hexavalent s-au terminat in urma cu circa o saptamana.

“Dozele de vaccin hexavalent s-au terminat dupa 10-12 ianuarie. Situatia este acceasi la nivel national. Noi am am trimis catre Ministerul Sanatatii situatia cu necesarul pentru judetul Dolj si asteptam”, a declarat dr. Popescu, tot conform Agerpres.

In Dolj, medicii de familie au primit ultimele doze de vaccin in luna noiembrie 2016, insa nu au fost suficiente pentru toti copii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: