Vacccinarea, singura solutie impotriva epidemiei de rujeola! Vaccinul ROR lipseste in multe judete

31/03/2017

Vacccinarea, singura solutie impotriva epidemiei de rujeola! Vaccinul ROR lipseste in multe judete

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vacccinarea-singura-solutie-impotriva-epidemiei-de-rujeola-vaccinul-ror-lipseste/

VACCIN

De curand, OMS a somat autoritatile din tarile europene in care au fost inregistrate cazuri de rujeola sa ia urgent masuri pentru a tine imbolnavirile sub control si pentru a preveni unele noi.

Romania este prima pe lista, cu o epidemie ajunsa la mii de cazuri deja. Medicii afirma si acum, la fel ca la debutul epidemiei, ca vaccinarea reprezinta singura solutie de stopare a raspandirii bolii.

“In luna februarie am avut un avertisment de la Centrul European de Preventie a Bolilor¬† (ECDC), in care ni se atragea atentia ca putem sa raspandim aceasta boala in Europa si, iata ca zilele trecute a venit si un mesaj de la Organizatia Mondiala a Sanatatii exact in acest sens. Romania, in acest moment, numara aproximativ 4000 de cazuri de rujeola confirmate si din pacate 18 decese. Si, tot din pacate, pe langa noi mai exista cateva cazuri in Ungaria, iar in Italia deja s-a atins cifra de 1000 de cazuri de rujeola. Ce trebuie facut? Ei bine, in primul rand trebuie vaccinare. Nu exista alta solutie. Nu exista ziduri chinezesti pe care sa le ridici in acest moment intre oameni astfel incat sa opresti aceasta epidemie. Trebuie doar sa vaccinezi”, a afirmat dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei pentru FormareMedicala.ro

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania ( CMR), dr. Gheorghe Borcean, intrebat despre solutia de stopare a epidemiei, a precizat ca “trebuie sa ne asezam si noi pe coordonatele lumii civilizate“.

“Nu mai exista astazi granite cum erau odata si oamenii se misca peste granita in mod uzual. Atunci, trebuie sa se ne asezam si noi pe coordonatele lumii civilizate medical si sa acceptam utilitatea si poate chiar obligativitatea vaccinarii”, a declarat pentru FormareMedicala.ro dr. Gheorghe Borcean, presedintele CMR.

Dar, in plina epidemie, vaccinul ROR se gaseste deja greu in multe zone ale tarii, iar in altele nu exista deloc. Autoritatile din Romania ar fi trebuit deja sa ia masuri in acest sens.

“Sunt foarte multe judete care raporteaza stoc zero in acest moment. Sa speram ca Ministerul Sanatatii va face tot posibilul, astfel incat, in plina epidemie sa gaseasca vaccinul impotriva acestei boli”, a mai declarat dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie¬† – SNMF.

Cele mai afectate judete sunt cele din vestul si sudul tarii. In continuare, multi parinti refuza sa-si vaccineze copiii, chiar si acolo unde exista vaccinuri. Acesta este un prim motiv de extindere a epidemiei.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: