Urmeaza o saptamana fierbinte in Sanatate. Medici din toata tara fac greva

18/03/2016

Urmeaza o saptamana fierbinte in Sanatate. Medici din toata tara fac greva

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/urmeaza-o-saptamana-fierbinte-in-sanatate-medici-din-toata-tara-fac-greva/

poza consult medic de familieSe anunta o perioada fierbinte in sanatate. Organizatiile sindicale au anuntat greva japoneza in toata tara incepand cu 21 martie.

La proteste vor participa peste 7.000 de persoane la nivel national, reprezentand personal medical (medici, asistente, infirmiere).

Printre revendicarile protestatarilor amintim: salarizarea unitara si in sanatate, in sensul reincadrarii personalului avand ca valoare de referinta salariul minim brut pe economie de 1.250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de conditii deosebite de munca, sporul de doctorat; respectarea normei de munca si a timpului de munca si de repaus pentru toate categoriile de personal din Sanatate, prin reducerea pana la eliminare a deficitului de personal.

Alaturi de medicii din sistemul public de sanatate sunt si medicii de familie, care si-au anuntat solidaritatea, nemultumiti de noul Contract-cadru 2016-2017.

“Starea de nemultumire generata de aceasta atitudine, coroborata cu discriminarea medicilor de familie in raport cu ceilalti medici din sistem, demonstrata de faptul ca, desi efectuam majoritatea serviciilor publice de sanatate, nu suntem considerati unitati sanitare publice, ne face sa ne solidarizam cu colegii nostri salariati care declanseaza calendarul protestelor cu data de 21 martie 2016”, se precizeaza intr-un comunicat emis de reprezentantii medicilor de familie.

Contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale si pachetul de servicii medicale pentru anii 2016-2017 va intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: