Urgentele non-COVID vor fi redirectionate catre spitalele care nu au oferit, pana in prezent, servicii de urgenta

05/04/2021
Urgentele non-COVID vor fi redirectionate catre spitalele care nu au oferit, pana in prezent, servicii de urgenta

Urgentele non-COVID vor fi redirectionate catre spitalele care nu au oferit, pana in prezent, servicii de urgenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/urgentele-non-covid-vor-fi-redirectionate-catre-spitalele-care-nu-au-oferit-pana-in-prezent-servicii-de-urgenta/

Urgentele de patologie non-COVID vor fi directionate catre spitale care nu ofereau pana acum servicii de urgenta, precum cele de Ortopedie, ORL, Urologie. Ministrul sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca va lua masuri de regandire a fluxurilor medicale.

“O masura este regandirea si optimizare a fluxurilor medicale. Este o masura in curs si care are doua obiective, una este reducerea presiunii in UPU”, a declarat Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, se va incerca degrevarea Unitatilor de Primiri Urgente.

“Si pentru a degreva Unitatile de Primiri Urgente vom incerca largirea Centrelor de evaluare pentru formele non-severe. Este un efort in care vom fi sprijiniti de spitalul Monza, spitalul Victor Babes si spitalul judetean Ilfov si, probabil, Centrul de la Caraiman’, a explicat Voiculescu.

De asemenea, demnitarul a precizat ca urgentele non-COVID vor fi redirectionate catre alte spitale care, pana in prezent nu au oferit ingrijire de urgenta.

“Cu alte cuvinte, anumite spitale de cronici, spitale care, desi au baza materiale si resursa umana pentru a oferi ingrijire urgentelor, nu au facut-o intotdeauna. Va trebui un efort din partea acestor spitale, cu specialitati precum ortopedie, ORL, urologie, chirurgie, etc”, a explicat Voiculescu.

Totodata, el a mai spus ca se va lua masura concentrarii tuturor fortelor pe ingrijirea pacientilor cu COVID-19.

“Asta ar putea insemna amanarea unor operatii elective, unor proceduri elective, ar putea sa insemne ca anumite spitale, sectii, o anumita parte a resurselor umane vor fi concentrate catre tratamentul pacientilor cu COVID-19. Evident ca asta vine cu un cost, evident ca aceste masuri vin cu costuri care tin si de cei care deja au avut de suferit in urma acestei pandemii”, a mai adaugat ministrul Sanatatii.

Etichete: urgente non-covid, spitale urgente non-covid, asistenta medicala non-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: