UNICEF solicita ca dascalii sa aiba prioritate la vaccinarea anti-Covid

16/12/2020

UNICEF solicita ca dascalii sa aiba prioritate la vaccinarea anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/unicef-solicita-ca-dascalii-sa-aiba-prioritate-la-vaccinarea-anti-covid/

UNICEF cere ca profesorii si invatatorii sa aiba prioritate la administrarea vaccinurilor impotriva Covid-19 pentru ca procesul de invatamant sa se poate desfasura cu prezenta fizica, iar centrele scolare sa ramana deschise, relateaza EFE.

Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite a cerut intr-un comunicat ca aceasta categorie sa fie vaccinata imediat dupa personalul sanitar din prima linie si categoriile de risc, scrie si Agerpres.

“Pandemia de COVID-19 a facut ravagii in educatia copiilor din intreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie. Desi deciziile privind repartizarea vaccinurilor raman la decizia guvernelor, consecintele unei educatii pierdute sau limitate o perioada prelungita de timp sunt profunde, mai ales pentru cei mai defavorizati”, a declarat directoare executiva a UNICEF, Henrietta Fore, potrivit surselor citate.

Ea a subliniat ca, cu cat vor petrece mai mult timp copiii in afara scolii, cu atat este mai probabil ca ei sa nu se mai intoarca niciodata la scoala si va fi mai dificil pentru parintii lor sa revina la locurile de munca.

Etichete: vaccinare profesori impotriva covid, prioritati vaccinare anti-covid, unicef

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aparat performant care depisteaza virusuri si bacterii, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19