Un virus herpetic poate insemna speranta pentru bolnavii de cancer de piele

27/05/2015

Un virus herpetic poate insemna speranta pentru bolnavii de cancer de piele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-virus-herpetic-poate-insemna-speranta-pentru-bolnavii-de-cancer-de-piele/

gena-cancer-mamarO speranta neasteptata pentru bolnavii de cancer de piele. O tulpina modificata genetic a virusului care cauzeaza herpes a generat rezultate promitatoare in tratarea acestei cumplite boli.

Potrivit unui studiu publicat in Journal of Clinical Oncology, aceasta tulpina modificata a virusului nu este daunatoare pentru celulele sanatoase din organism, dar, atunci cand este injectata in tumori, reuseste sa se multiplice si sa elibereze anumite substante care lupta eficient impotriva cancerului.

Cercetatorii spune ca acest tip de terapie are potentialul de a prelungi cu mai multi ani speranta de viata a pacientilor diagnosticati cu melanom.

Deocamdata, insa, tratamentul nu a fost omologat.

Testele realizate in cadrul studiului au fost efectuate pe un esantion alcatuit din 436 de pacienti din 64 de centre medicale din Statele Unite, Marea Britanie, Canada si Africa de Sud care erau diagnosticati cu melanom inoperabil.

Cercetatorului Kevin Harrington, profesor la Institute of Cancer Research din Londra, spune ca tulpina modificata genetic a virusului care cauzeaza herpes s-a dovedit a fi extrem de eficienta impotriva cancerului de piele, intrucat actioneaza pe doua cai impotriva tumorilor: T-Vec distruge in mod direct celulele canceroase si semnalizeaza si conduce celulele sistemului imunitar impotriva celulelor canceroase.

O alte terapie de avangarda

Anul trecut, o echipa de 26 de medici si cercetatori americani si  spanioli din cadrul Universitatii UCLA din California, au descoperit un alt tratament revolutionar impotriva melanomului.

Dupa administrarea unui medicament nou identificat, care are rolul de a stimula sistemul imunitar, o treime din pacienti voluntari au inregistrat un regres al bolii, iar starea lor de sanatate s-a imbunatatit considerabil.

Tratamentul este disponibil pe piata americana din data de 4 septembrie 2014.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial