Descoperire: “Terapie de avangarda” impotriva melanomului

15/09/2014

Descoperire: “Terapie de avangarda” impotriva melanomului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/descoperire-terapie-de-avangarda-impotriva-melanomului/

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaTratament avangardist impotriva cancerului de piele. O echipa de 26 de medici si cercetatori americani si  spanioli din cadrul Universitatii UCLA din California, au descoperit un tratament revolutionar impotriva melanomului.  La sfarsitul anului 2011, medicii incepeau studiul pe un esantion de 600 de pacienti cu melanom, care inregistrau deja din aceasta cauza si alte forme de cancer, la plamani, ficat sau oase.

Dupa administrarea unui medicament nou identificat, care are rolul de a stimula sistemul imunitar, o treime din pacienti voluntari au inregistrat un regres al bolii, iar starea lor de sanatate s-a imbunatatit considerabil.  

Tratament existent pe piata din 4 septembrie 2014

Dupa validarea rezultatelor studiului, noul tratament a fost aprobat de Administratia Medicamentelor si Alimentelor din Statele Unite ale Americii.

Mai exact, medicamentul se comercializeaza incepand cu data de 4 septembrie 2014.

“Medicamentul a fost aprobat in mod accelerat pentru ca are efecte benefice asupra pacientilor cu melanom, care este un tip de cancer de piele cu efecte durabile”, a declarat  Antoni Ribas, seful echipei de medici cercetatori, conform agentiei international de stiri din Spania, EFE.

Acest tratament este considerat drept “ o terapie de avangarda” de catre reprezentantii Administratiei Medicamentelor si Alimentelor din Statele Unite ale Americii.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: