Un roman la OMS

17/09/2014

Un roman la OMS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-roman-la-oms/

whoDupa mai bine de 10 ani, Romania are acum un reprezentant in Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii ( OMS) pentru Europa.

Membrul roman la OMS este conf dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sanatatii, microbiolog si specialist in sanatate publica, sef laborator microbiologie in cadrul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” si seful catedrei de Microbiologie din cadrul UMF “Carol Davila”.

El a castigat de cateva zile unul din cele 4 mandate din cadrul Comitetului Permanent.

Astfel, Romania va putea participa direct la elaborarea si implementarea strategiei europene din domeniul Sanatatii si va putea lua parte activ la stabilirea unor strategii importante privind politicile de sanatate 2014-2020.

In perioada 15-18 septembrie 2014, se desfasoara la Copenhaga, la sediul nou al OMS, cea de-a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Evenimentul reuneste 300 de participanti din 53 de tari. Romania este reprezentata de o delegatie a Ministerului Sanatatii condusa de subsecretarul de stat, Razvan Vulcanescu.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: