Un nou program de e-Learning gratuit in Romania: Mielomul multiplu

26/11/2014

Un nou program de e-Learning gratuit in Romania: Mielomul multiplu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-program-de-e-learning-gratuit-romania-mielomul-multiplu/

mielomul_iconSocietatea Nationala de Medicina Familei lanseaza cursul online creditat cu 6 puncte EMC, cu tema “Mielomul multiplu” adresat medicilor de familie, pe platforma FormareMedicala.ro.

Media de varsta a pacientilor care sunt diagnosticati cu mielom multiplu este tot mai scazuta in ultimii ani. Statististicile internationale arata ca aceasta boala apare mai frecvent la persoanele de varsta a doua, peste 60 de ani, dar in Romania, cel putin, specialistii constata cu ingrijorare un prag de varsta tot mai mic, intre 30 si 40 de ani. 

Mielomul multiplu este o boala a sangelui cauzata de o dereglare a functiei normale a maduvei osoase, care poate conduce la afectarea puternica a imunitatii, distrugeri localizate ale oaselor (in special a oaselor lungi si vertebrelor) si la alte modificari. Desi poate fi asimptomatic, cel mai frecvent simptom in mielomul multiplu este durerea osoasa,  un simptom atat de banal si frecvent intalnit cu precadere la populatia varstnica.

Fiind pe al doilea loc, ca frecventa, intre boalile maligne ale maduvei oaselor, diagnosticarea mielomului multiplu in faza incipienta poate reprezenta adaugarea de ani de viata pentru pacienti.

Programul de e-learning este condus de catre Dl. Profesor Daniel Coriu, medic primar hematolog, doctor in stiinte medicale si director al Centrul de Hematologie si Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni ca principal autor, alaturi de o echipa de medici primari (formatori) in medicina de familie compusa din Dr. Daciana Toma si Dr. Marina Pircalabu.

“Este o boala in care diagnosticul presupune cunostinte, fler, perseverenta, deoarece nu are o simptomatologie clara. Mi-as dori ca toti medicii de familie sa fie familiarizati cu aceasta patologie si cu formele moderne de tratament disponibile in Romania cu rezultate excelente!”, a afirmat Prof. Dr. Daniel Coriu.

“Sunt dornic sa primesc intrebari de la confrati si voi raspunde in detaliu pentru a lamuri toate aspectele bolii”, mai adauga acesta.

Un proiect al Societatii Nationale de Medicina Familiei, cursul online “Mielomul multiplu”, creditat cu 6 puncte EMC este disponibil GRATUIT pe platforma www.FormareMedicala.ro pentru medicii de familie din Romania, dar si pentru medicii hematologi si internisti.

“Am mare incredere ca in urma parcurgerii acestui curs, colegii mei isi vor improspata informatiile asupra acestei boli relativ rara si ca vor suspiciona, depista si monitoriza mai usor aceasta maladie impreuna cu medicii hematologi care trateaza mielomul multiplu. La elaborarea cursului online s-a lucrat cu mult entuziasm si asteptam cat mai multi absolventi!”,  declara si Dr. Rodica Tanasescu, Presedinte SNMF.

Programul este realizat cu sustinerea Johnson and Johnson Romania.

Contact: Comunicare&PR: Adriana Pavel
adriana.pavel@datacentersolutions.ro; Telefon: 021.321.47.37
www.formaremedicala.ro

http://www.facebook.com/formaremedicala
http://www.twitter.com/FormareMedicala

Despre FormareMedicala.ro:

FormareMedicala.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind sustinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familiei in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor. Mai multe detalii pe: https://www.formaremedicala.ro

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei:

Societatea Nationala de Medicina Familiei isi propune ca scop: dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei, reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele si peste 6000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

Despre Johnson and Johnson Romania:

“Vom dezvolta solutii durabile, integrate de ingrijire a sanatatii, printr-o colaborare cu pacientii, medicii si alte parti interesate, pe baza unor parteneriate de incredere si transparenta. Vom continua sa investim in oamenii nostri pentru a contribui la cresterea lor personala si pentru a dezvolta liderii viitorului.”

Despre Data Center Solutions:

Data Center Solutions – implementatorul portalului FormareMedicala.ro este o companie cu peste 8 ani experienta in proiecte IT de telemedicina, sisteme de eLearning, aplicatii mobile si strategii interactive de comunicare. Mai multe pe http:www.datacentersolutions.ro

Resurse comunicat de presa
Foto: Sigla SNMF – Societatea Romana de Medicina Familiei
Foto: Sigla FormareMedicala.ro – Platforma de cursuri online
Foto: Prof. Dr. Daniel Coriu, Director Centrul de Hematologie si Transplant Medular, Institutul Clinic Fundeni
Foto: Dr. Rodica Narcisa Tanasescu, Presedinte SNMF, medic primar MF, formator MF, Bucuresti

Comunicatul poate fi descarcat aici

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihaila in functia de ministru al Sanatatii

S-a aprobat solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile