Un medic din Craiova a facut o lista cu toti medicii decedati in timpul garzilor

24/10/2018

Un medic din Craiova a facut o lista cu toti medicii decedati in timpul garzilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-medic-din-craiova-a-facut-o-lista-cu-toti-medicii-decedati-in-timpul-garzilor/


Medicul Livia Davidescu din Craiova a identificat, cu ajutorul colegilor din tara, 43 de doctori care au decedat prematur, in garzi sau dupa ele, in timpul serviciului sau imediat dupa si face apel la medicii-parlamentari sa sustina legislativ recunoasterea orelor de garda ca vechime in munca, relateaza Agerpres.

Lista a fost realizata prin intermediul retelelor de socializare si a fost postata, marti, pe pagina de Facebook a dr. Livia Davidescu, medic primar oftalmolog la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, care a declarat ca a pornit in acest demers dupa ce a aflat de cazul Cosanei Claiciu, medic cardiolog la Spitalul Clinic Judetean Arad, care a decedat la 44 de ani in timpul unei garzi.

“Am vazut ca astfel de cazuri apar tot mai des in randul medicilor: in luna martie a decedat un medic de 38 de ani de la Spitalul ‘Sf. Ioan’ din Bucuresti, unde era medic de garda la ATI. A fost gasit decedat in camera de garda, la ora 7,00, la schimbul de garda. Un alt medic a decedat acum vreo doua luni: era pediatru, avea 70 de ani si facea garzi in Lipova, unde este deficit de medici. Deci in sapte luni avem trei decese. Mor medici in garda. Este un semnal de alarma pe care ministrul sanatatii trebuie sa il ia in considerare, pentru ca ceva se intampla si trebuie luate masuri”, a declarat Livia Davidescu pentru Agerpres.

Medicul sustine ca este nevoie de o initiativa legislativa care sa vizeze considerarea garzilor ca vechime in munca.

Continut educational:

“Paradoxul este ca noi, medicii, intr-o viata putem avea mii de zile de garda iar acestea nu se iau in calcul ca vechime in munca. Si atunci, un medic se pensioneaza la 65 de ani, fie ca a facut garzi, fie ca nu a facut, ceea ce este o diferenta imensa in ceea ce priveste uzura fizica, morala, riscuri etc.”, a mai spus dr. Davidescu conform sursei mentionate.

Medicul din Craiova le cere parlamentarilor sa ia nota de aceasta realitate si de lista realizata si face apel la medicii-parlamentari sa initieze si sa sustina proiectul de lege ce vizeaza recunoasterea orelor de garda ca vechime in munca.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Ionela says:

    Dupa 40 e ani vechime,un medic de famiie are o pensie de 1500 lei.Un politist,primeste o pensie de peste 5000 lei/luna.Nu ma vorbesc de alte pensii exorbitante.Nu este intereat nici un parlamentar de reglarea acestor anomalii!
    Cred ca trebuie sa inceapa medicii de familie sa traga semnalu de alarma!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: