Un medic din Cluj propune o metoda inedita de cercetare privind anihilarea virusului SARS-CoV-2

22/03/2021
Un medic din Cluj propune o metoda inedita de cercetare privind anihilarea virusului SARS-CoV-2

Un medic din Cluj propune o metoda inedita de cercetare privind anihilarea virusului SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-medic-din-cluj-propune-o-metoda-inedita-de-cercetare-privind-anihilarea-virusului-sars-cov-2/

Un medic din Cluj, Dr. Horia Maniu, propune o metoda inedita de cercetare pentru anihilarea SARS-CoV-2, cu radiatie ionizanta, radiatie care ar putea influenta campul electrostatic al virusului.

“Studiind rezultatele unor cercetatori chinezi, am descoperit ca exista posibilitatea modificarii campului electrostatic prin expunerea SARS-CoV-2 la un fascicul de radiatie ionizanta, cu potentiale modificari functionale sau chiar structurale ale virusului SARS-CoV-2, care sa-i atenueze cel putin infectiozitatea sau chiar sa o anuleze”, a declarat dr. Horia Maniu citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, si alti specialiti sustin ideea mediccului clujean.

Prof. Dr. Gabriel Kacso, de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) ‘Iuliu Hatieganu’ din Cluj-Napoca, medic primar de radioterapie si oncologie medicala, coordonatorul echipei medicale din Centrului de Radioterapie Amethyst Cluj, sustine ideea medicului clujean.

“Cred ca sunt doua paliere de cercetare. Unul este la nivelul analizei virusului SARS-CoV-2, care ne-a demonstrat ca este un adversar redutabil. Acolo sunt patru proteine care interactioneaza intre ele si care ii dau un anumit comportament. Este proteina spyke (S), proteina de invelis (E), proteina de membrana (M) si nucleocapsida (N). Cele mai importante sunt comunicarile intre M si N si acolo, acest camp electrostatic care le mentine intr-o anumita forma si care influenteaza multiplicarea virala si, prin comunicarea cu proteina S, infectiozitatea, acolo le putem influenta cu diverse forme de energie aplicate din exterior”, a declarat si Prof. Dr. Gabriel Kacso, de la UMF ‘Iuliu Hatieganu’ Cluj-Napoca, medic primar de radioterapie si oncologie medicala.

De asemenea, acesta mai spus ca cercetarile trebuie sa fie facute cu mare atentie si eventual, intr-o prima faza, pe virusuri cu structura asemanatoare celui care provoaca boala COVID-19.

“Aceasta energie suplimentara care vine dinafara modifica campul electrostatic, energiile care se creeaza intre aceste reziduuri din proteinele respective. Inclusiv radiatiile ionizante, cele pe care le folosim pentru diagnostic, radiatia x sau pentru terapie. Acelea, pe de o parte, le putem investiga in modificarea comportamentului virusului. Aceasta inseamna cercetare cu toate regulile respectate cu scrupulozitate, pentru ca nu poti sa te joci cu asemenea virusuri in cultura. Trebuie nivele de securitate. Nici noi nu putem deplasa razele noastre, ca-s ditamai acceleratoare sau aparate, nu le putem scoate sa iradiem oriunde, nici ei nu pot scoate culturile de virus SARS-CoV-2 din laboratoare si atunci o cale de mijloc este sa folosim modele de virus hepatitic SARS (…) care nu are nocivitatea ticalosului care da COVID-19 si sa vedem ce iese”, mai explica Gabriel Kacso citat de Agerpres.

Etichete: anihilare virus sars-cov-2, cercetare virus sars-cov-2, covid-19, radiatie ionizanta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: