Interviu | Un medic de familie alearga la maraton pentru a da start in viata copiilor prematuri

16/08/2021
Interviu | Un medic de familie alearga la maraton pentru a da start in viata copiilor prematuri

Interviu | Un medic de familie alearga la maraton pentru a da start in viata copiilor prematuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-medic-de-familie-alearga-la-un-maraton-international/

Nenumarate acte de completat, de pus in ordine, fise de scris cu mare atentie, zeci de pacienti intr-o zi, toti cu diferite patologii, solicitari, concedii, situatii speciale. Nici sistemul informatic nu merge grozav, iar asta face ca stresul sa-si spuna pregnant cuvantul. In fiecare zi.

Pe langa tot hatisul birocratioc la care este supus un medic de familie, el trebuie sa aiba timp sa fie si medic pentru pacientii care isi pun sperantele in el. Cei mai multi doctori reusesc, dar altii aproape clacheaza, se revolta, insa intr-un final, neavand ce face, TREBUIE sa poata.

Mergem la Sibiu unde il intalnim pe medicul de familie Eduard Egri, care dupa o astfel de zi plina inca are energia sa se gandeasca la ceva mai presus de toate aceste aspecte stresante ale vietii.

Doctorul Egri isi gaseste timp sa faca voluntariat pentru cauze umanitare. Printre altele, el alearga in fiecare an la maraton pentru a strange bani pentru aparatura medicala destinata sectiilor de nou-nascuti. Anul acesta participa la un maraton international, in speranta ca va strange suficienti bani din donatiile celor care il sustin, bani cu care urmeaza sa se cumpere un ventilator pentru copiii prematuri.

Nu este deloc gresit sa spunem ca acest lucru, un maraton cu o cauza, este modalitatea medicului din Sibiu de a se relaxa si echilibra sufleteste dupa toate lucrurile mai putin bune cu care viata si meseria vin la pachet.

“Alerg de 10 ani la Maratonul International Sibiu pentru aceiasi cauza, pentru proiectul Dam Startul in Viata al Asociatiei Babycare Sibiu, prin care toti banii stransi sunt folositi pentru dotarea cu aparatura si consumabile a Sectiei de Neonatologie si terapia intensiva neonatala, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Sibiu, astfel de a lungul anilor s-au achizitionat incubatoare, ecograf, etc. iar anul acesta alergam pentru un ventilator de ultima generatie, sau cum imi place mie sa spun, oxigen pentru prematuri.”, a declarat medicul de familie Eduard Egri pentru FORMARE MEDICALA.

De altfel, doctorul maratonist ne-a si marturisit care este motivatia lui.

“Lucrez cu prunci, iubesc copiii, ma fac cel mai fericit om, pentru ca ei reprezinta viitorul nostru, al tuturor. Merita tot ce este mai bun si trebuie sa le oferim fericire, insa startul in viata pentru unii dintre ei este vital, mai ales pentru cei nascuti prematur.”, a subliniat medicul.

Maratonul International Sibiu se va desfasura in data de 2 octombrie 2021 si are mai multe curse: cea de maraton – 42 km; semimaraton – 21 km; cursa de 10 km; crosul de 5 km, stafeta, cursele copiilor pe grupe de varsta.

Practic, maratonistii se inscriu pentru o cauza iar la randul lor pot avea sustinatori pentru cauza respectiva. Se poate inscrie oricine, iar de anul trecut se poate alerga in orice destinatie de pe glob cu conditia sa fie auto-monitorizata iar dovada trimisa organizatorilor, ceea ce este si solutie foarte buna in pandemie.

Medicul de familie Eduard Egri din Sibiu s-a inscris la cursa de cros, iar cu toate fondurile stranse, spera sincer sa poata sa achizitiona ventilatorul pentru nou-nascuti.

Link-ul unde doctorul poate fi sustinut, poate fi accesat aici.

Etichete: medici de familie sibiu, medicul eduard egri, maratonul international sibiu, ventilator pentru nou-nascuti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: