Un medic de familie a pierdut lupta cu virusul pandemic

16/06/2020

Un medic de familie a pierdut lupta cu virusul pandemic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-medic-de-familie-a-pierdut-lupta-cu-virusul-pandemic/

Medicii de familie din intreaga tara, prin intermediul SNMF, transmit condoleante apropiatilor si isi exprima regretul fata de pierderea unui coleg, medic de familie, care a fost rapus de Covid-19. Dr. Dumitru Constantin de la Valcea, a murit, luni, 15 iunie.

Dr. Constantin a fost pana la 40 de ani asistent medical pe Ambulanta, in Valcea. Apoi a facut Facultatea de Medicina si s-a specializat in medicina de familie. A fost un medic dedicat pacientilor sai dar tot timpul a iubit interventia in urgenta. In paralel cu munca la cabinetul din comuna Susani, facea si garzi la Ambulanta Olt, transmite SNMF intr-un comunicat de presa.

El a fost de garda intr-o tura cu nesansa: 7 colegi s-au infectat si toti au ajuns la spital.
Pe doctorul Constantin, virusul l-a rapus la cateva zile dupa ce mama sa a murit, rapusa de aceeasi suferinta. Drama e mare pentru familia sa, pentru pacientii sai, pentru toti colegii care l-au cunoscut sau nu.

“Cuvintele nu pot acoperi tot ce am vrea sa transmitem dar, din solidaritate de breasla, ii invitam pe toti colegii la un moment de reculegere in propriile cabinete, astazi, cand va fi inmormantat colegul nostru. Dumnezeu sa il aiba in paza!”, transmit reprezentantii SNMF in comunicatul mentionat.

Etichete: deces medic de familie covid-19, medici de familie risc coronavirus, dr. dumitru constantin medic de familie

Autor: Adriana Pavel

4 Comentarii

 1. ODETTA GHEORGHITANU says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca si condoleante familiei greu incercate. Oare sunt testati medicii de fam dar si cei din reteaua secundara din Valcea, dupa acest incident, ca sa-i zic asa??? Ce program de testari o fi pentru reteaua primara si secundara?? Intereseaza pe cineva sanatatea corpului medical??

 2. Calburean liana says:

  Dumnezeu sa il odihneasca ?

 3. Adriana Dinu says:

  Suntem cu inima aproape de aceasta familie atat de afectata! Dar sa luam concluzii si exemple de la acest coleg extraordinar!!

 4. Vorobet says:

  Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească! Aceeași dramă am trăit-o și eu,cu mama decedată și eu și soțul meu infectați, spitalizați dar ne decedați.Sunt tot medic de familie. Condoleanțe familiei d.nului Dr.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: