Un medic de familie a murit in timp ce facea garda intr-un centru de permanenta

09/06/2019

Un medic de familie a murit in timp ce facea garda intr-un centru de permanenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-medic-de-familie-a-murit-in-timp-ce-facea-garda-intr-un-centru-de-permanenta/

Un medic din Craiova a scris pe o retea de socializare ca lista medicilor decedati in garda se prelungeste cu inca un nume. Este vorba de un medic de familie din judetul Bihor.

“Colegul Stefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (si-a amenajat spatiul din casa pentru cabinet medical pe vremea cand toti lucrau inca in cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat sa iasa din garda efectuata la CP. Abia iesise la pensie, mai facea garzi la CP pentru a fi inca activ. Se mutase din Oradea mai la sat pentru a fi mai linistit si pentru a se putea ocupa mai mult de nepoti. Sa-l ierte D-zeu si sa-l odihneasca!”, a scris dr. Livia Davidescu din Craiova pe Facebook, citata de Mediafax

Medicul din Craiova a postat, in 2018, o lista cu medicii care au murit in timpul garzilor de-a lungul timpului.

Continut educational:

Pe parcursul ultimelor zile, sute de medici si-au exprimat condoleantele si neputina fata de aceasta situatia. Cativa colegi ai doctorului decedat au scris pe Facebook ca nu munca sau lipsa banilor oamoara un medic de familie, ci lupta pentru respect si pentru putin sprijin.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca va fi facuta o analiza in acest caz si a recunoascut ca sunt probleme in sistem.

Etichete: medic de familie, deces medici garda, garzi centre de permanenta 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Modificari privind programele nationale de sanatate

Sapte centre comunitare de servicii medico-sociale, infiintate in judetele Botosani, Salaj si Tulcea

Dezbatere despre prezentul si viitorul medicilor de familie din Romania

Spitalele romanesti, atacate de hackeri chinezi

Cate ore pe zi ar trebui sa lucreze un medic