Un europarlamentar vrea sa ceara ajutorul diasporei pentru constructia unui spital

29/08/2022

Un europarlamentar vrea sa ceara ajutorul diasporei pentru constructia unui spital

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-europarlamentar-vrea-sa-ceara-ajutorul-diasporei-pentru-constructia-unui-spital/

Un europarlamentar intentioneaza sa ceara ajutorul diasporei pentru constructia noului spital la Sibiu, investitie pentru Consiliul Judetean detine deja terenul si planul, insa pentru care nu exista deocamdata finantare.

“Imi doresc ca Sibiul sa aiba in continuare finantare europeana pentru acest spital foarte important. Dincolo de asta, mie mi se pare important sa nu stam cu mainile incrucisate si sa asteptam. Bineinteles ca sursele guvernamentale de finantare sunt primordiale pentru un proiect de asa masura, insa putem demara si initiative private. Iata ca in Romania s-au facut spitale si prin initiative private si este si una din ideile pe care le-am discutat cu echipa mea de la Bruxelles, sa incercam sa mobilizam si diaspora sibiana din Europa, sa incercam sa punem mereu presiune sa aducem fonduri inclusiv din privat, incat proiectul sa se realizeze”, a declarat Nicu Stefanuta, europarlamentar USR/ Renew Europe, citat de Agerpres.

In opinia sa, pentru Spitalul Judetean Sibiu trebuie alocati bani din PNRR. In luna iulie, europarlamentarul s-a adresat Comisiei Europene pentru a cere clarificari asupra criteriilor “arbitrare” ale Guvernului pe seama carora noul Spital Judetean Sibiu ar fi fost exclus din lista de beneficiari eligibili din PNRR.

Etichete: spital sibiu, constructie spital nou, PNRR

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: