UMF Carol Davila: Proiect inovativ de educatie medicala pentru medicii de familie

26/07/2022
UMF Carol Davila: Proiect inovativ de educatie medicala pentru medicii de familie

UMF Carol Davila: Proiect inovativ de educatie medicala pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-carol-davila-proiect-inovativ-de-educatie-medicala-pentru-medicii-de-familie/

Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ Bucuresti (UMF) lanseaza un proiect de educatie medicala pentru medicii de familie si navigare ghidata a pacientilor cu boala cronica de rinichi.

“Prin lansarea acestui proiect ne-am propus sa contribuim, avand o analiza pragmatica, fundamentata pe evidente stiintifice, la dezvoltarea unui cadru optimizat de management al bolii cronice de rinichi. Proiectul, care este unul inovativ mai ales din perspectiva abordarii, urmareste transformarea managementului bolii cronice de rinichi in Romania prin: educatie medicala privind etapele corecte de diagnosticare a bolii cronice de rinichi; extinderea depistarii precoce in BCR; integrarea BCR in contextul mai larg al bolilor netransmisibile; consolidarea abordarii multidisciplinare pentru un management eficient al pacientilor cu boala cronica de rinichi. Avem, astfel, dorinta de a crea un cadru de standardizare, aliniere si integrare in managementul bolii cronice de rinichi, respectiv un model de buna practica in managementul bolilor cronice netransmisibile in Romania”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa.

Boala cronica de rinichi este in prezent a 10-a cauza de mortalitate la nivel mondial, estimandu-se insa ca va ajunge pe locul 5 pana in 2040, fiind strans legata de alte patologii cronice precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arteriala.

 

Etichete: boala cronica de rinichi, umf carol davila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: