UMF “Carol Davila” isi continua ascensiunea in topul celor mai prestigioase clasamente ale universitatilor

02/06/2021
UMF “Carol Davila” isi continua ascensiunea in topul celor mai prestigioase clasamente ale universitatilor

UMF “Carol Davila” isi continua ascensiunea in topul celor mai prestigioase clasamente ale universitatilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-carol-davila-isi-continua-ascensiunea-in-topul-celor-mai-prestigioase-clasamente-ale-universitatilor/

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti inregistreaza si anul acesta o noua performanta academica urcand trepte importante in ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internationale ale universitatilor – TOP Shanghai.

Astfel, daca in 2020 UMF “Carol Davila” s-a pozitionat in intervalul 151-200 in domeniul “Medical Sciences”, pe subiectul “Clinical Medicine”, anul acesta, prestigiosul TOP Shanghai ii atribuie o pozitie superioara, pe acelasi domeniu si subiect, in intervalul 101-150, se arata intr-un comunicat al instutiei de invatamant.

Potrivit sursei citate, pentru a fi inclusi intr-un clasament pe un domeniu, universitatile trebuie sa aiba, anual, un numar minim de publicatii de cercetare. Pragul de publicare este diferit in functie de subiectele pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science si InCites.

Ascensiunea remarcabila a Universitatii noastre in acest prestigios Top international se datoreaza exclusiv comunitatii academice de la Carol Davila care demonstreaza inca odata ca ramane un pilon important in planul cercetarii stiintifice medicale internationale. In acest context, reiterez faptul ca aceste eforturi ale UMFCD dedicate accederii in ierarhiile performantei internationale devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, dupa cum se poate vedea la o privire de ansamblu in clasamentul actual al TOP Shanghai. Am convingerea ca mentinand acest trend ascendent vom reusi sa ne impunem cat mai curand ca un lider european regional”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Etichete: UMF Carol Davila, TOP Shanghai universitati

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: