UE: Stoc de medicamente si echipamente pentru urgente nucleare, bacteriologice si chimice

08/04/2022

UE: Stoc de medicamente si echipamente pentru urgente nucleare, bacteriologice si chimice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ue-stoc-de-medicamente-si-echipamente-pentru-urgente-nucleare-bacteriologice-si-chimice/

Uniunea Europeana a anuntat crearea unui stoc de medicamente si echipamente destinate sa faca fata urgentelor nucleare, bacteriologice si chimice, pe fondul temerilor tot mai mari legate de razboiul din Ucraina, relateaza AFP.

Comisia Europeana a precizat ca stocul este format din ”vaccinuri”, ”echipamente si medicamente” pentru tratarea pacientilor raniti in timpul unor atacuri chimice, biologice, radiologice si nucleare, realateaza si Agerpres.

Prima etapa, conform UE, va fi achizitionarea de ”tablete de iodura de potasiu care pot fi folosite pentru a proteja oamenii de efectele nocive ale radiatiilor”.

”Luam masuri concrete pentru a pregati mai bine Europa pentru potentiale amenintari”, cu ”echipamente pentru urgente chimice, biologice sau nucleare”, a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, potrivit surselor citate.

Occidentalii au avertizat ca Moscova ar putea folosi arme chimice in fata rezistentei acerbe din partea ucrainenilor, care au blocat avansarea fortelor ruse.

Etichete: stoc de medicamente, tablete de iod, UE, razboiul din Ucraina

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: