UE a contractat, in prima faza, 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid | Romania va avea asigurate 4%

02/09/2020

UE a contractat, in prima faza, 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid | Romania va avea asigurate 4%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ue-a-contractat-in-prima-faza-30-de-milioane-de-doze-de-vaccin-anti-covid-romania-va-avea-asigurate-4/

Uniunea Europeana a contractat, in prima transa, 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, in persectiva aparitiei acestuia pe piata, iar Romania, raportat la numarul de locuitori, are asigurat 4% dintre acestea, potrivit ministrului Sanatatii, Nelu Tataru.

Continut educational:

“Dupa cum stiti, in studiul unui vaccin sunt faza I, faza II, in general sunt pe un esantion mai mic si pe persoane sanatoase, fara comorbiditati. Urmeaza un stadiu sau o faza III in care sunt esantioane mai mari si pentru persoane cu comorbiditati. In acest moment, din ce stim noi si de la partenerii nostri europeni, sunt in jur de 6 firme care fac acest studiu, doua dintre ele sunt care au trecut, deja, la faza III. La nivelul comunitatii europene noi sunt angrenati si suntem, sa spunem, prinsi in aceasta initiativa, urmand ca din ianuarie, poate, sa beneficiem si de primele doze de vaccin. Comunitatea europeana va primi 30 de milioane intr-o prima transa, avand discutii si contracte ferme cu o serie de firme, iar noi urmeaza sa primim o parte din aceste vaccinuri, raportat la numarul de populatie. S-a decis, din cele 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi primite intr-o prima transa de comunitatea europeana noi suntem cu 4% – 1.290.000 de doze”, a ministrul Tataru la Digi 24, citat si de Agerpres.

El a mai precizat ca in situatia primirii acestor doze de vaccin intr-o prima etapa vor fi vaccinate grupele de risc si persoanele care lucreaza direct cu populatia, personalul medical, profesorii, personalul didactic.

“In fiecare luna comunitatea europeana va primi din aceste contractari un numar de vaccinuri din care noi beneficiem de acel 4%”, a mai subliniat ministrul, conform surselor citate.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, preventie coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 98.000 de minori au fost vaccinati anti-Covid

Propunere de simplificare a procedurii de returnare in farmacii a medicamentelor expirate sau nefolosite

Apel catre guvernanti: “Nu aruncati pe umerii lucratorilor din sanatate raspunderea pentru propriile erori”

In Romania, se estimeaza o crestere a numarului de infectari cu varianta indiana in august-septembrie

Romania are pe stoc zeci de mii de doze de vaccin care expira in curand