Tratamentul bolnavilor de cancer in prima faza, suportat de stat

27/04/2016

Tratamentul bolnavilor de cancer in prima faza, suportat de stat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamentul-bolnavilor-de-cancer-in-prima-faza-suportat-de-stat/

BANI-PASTILE-STETOSCOPStatul ar trebui sa compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suporta in momentul in care incepe tratamentul.
Asa spune deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minoritatilor nationale.
El a precizat ca in foarte multe situatii bolnavii diagnosticati cu cancer sunt obligati in prima faza, pana cand li se aproba dosarul de catre Casa de Asigurari de Sanatate, sa-si sponsorizeze propriul tratament.

“Eu personal am avut experienta platii a 20.000 de lei pentru cele doua chimioterapii facute, dupa care mi s-a aprobat dosarul in Casa de Asigurari de Sanatate. Ar fi moral si corect, la cheltuielile care se fac, nu pentru mine, ci pentru omul pentru care conteaza foarte mult cei 20.000 de lei, ca in momentul in care dosarul respectiv se aproba si omul s-a imprumutat pentru a-si incepe tratamentul, acesti bani sa fie cuprinsi in firescul pe care il asigura statul pentru tratament si ei sa fie asigurati prin compensare de catre CAS. Mi se pare corect si normal si va fi inca un punct de incredere pentru bolnavul de cancer, ca va putea si va avea sprijinul statului in lupta cu aceasta boala nemiloasa”, a afirmat Mircovici, citat de Agerpres.

El mai precizeaza ca ar trebui initiata o lege care sa rezolve aceasta problema.

“Va rog sa va ganditi la acest aspect. Ar trebui sa ne gandim si noi si daca nu exista solutie din partea aportului dintre Casa de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii, sa o facem noi, prin lege, astfel incat bolnavul de cancer sa aiba plenitudinea tratamentului pe care il asigura acest program si pentru activitatea viitoare, nu numai pentru momentul dinaintea mortii, sa-l aibe din momentul in care incepe lupta cu aceasta boala”, a incheiat¬† deputatul Niculae Mircovici, conform Agerpres.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: