Tratament nou impotriva malariei

07/01/2015

Tratament nou impotriva malariei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-nou-impotriva-malariei/

febra-dengue 1UnĀ  nou tratament, considerat foarte eficient si ieftin impotriva malariei, bazat pe administrarea directa a pelinului dulce (Artemesia annua), a fost dezvoltatĀ  de o echipa de medici din America.

Conform unui articol publicat in revista ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’, oamenii de stiinta sunt din SUA, iar tratamentul dezvoltat de curand este coniderat mai bun decat cele de pana acum.

Malaria este o boala parazitara infectioasa, transmisa de tantarul anofel, care ameninta sa devina urmatoarea urgenta globala in materie de sanatate, avand in vedere rezistenta la medicamente a unora dintre parazitii care o produc.

In 2013, 584.000 de persoane, in special din Africa sub-sahariana, au murit din cauza acestei maladii, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se arata intr-un raport al OMS.

Pelinul dulce este principalul ingredient intrebuintat la fabricarea medicamentelor impotriva malariei, iar specialistii de la Universitatea Massachusetts Amherst au descoperit ca folosirea directa a plantei are efecte de trei ori mai durabile decat doza standard de medicament care contine artemisinina, metoda cea mai raspandita pe glob de combatere a malariei.

Colectivul stiintific condus de medicul microbiolog Stephen Rich a efectuat cercetarea pe doua tipuri de malarie care afecteaza cel mai des rozatoarele, una produsa de parazitul Plasmodium chabaudi si o alta, de Plasmodium yoeliibecause, care este rezistent la tratamentul cu medicamente pe baza de artemisinina.

S-a constatat ca aceasta forma a bolii poate fi combatuta cu noul tratament. Prima forma, Plasmodium chabaudi, este cea care se aseamana cel mai mult din punct de vedere biologic cu Plasmodium falciparum, parazitul paludismului la om care face cele mai multe victime, relateaza si Agerpres.

Malaria este larg raspandita in regiunile tropicale si subtropicale. OMS estimeaza ca 3,2 miliarde de persoane risca sa contracteze aceasta boala, pentru 1,2 miliarde dintre acestea probabilitatea de a suferi de malarie fiind foarte mare.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: