Tratament experimental anti-Covid care reduce cu 50% riscul de deces

04/10/2021
Tratament experimental anti-Covid care reduce cu 50% riscul de deces

Tratament experimental anti-Covid care reduce cu 50% riscul de deces

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-experimental-anti-covid/

Un tratament experimental anti-Covid cu administrare orala dezvoltat de Merck & Co Inc, a redus cu aproximativ 50% riscul de spitalizare si de deces pentru pacientii predispusi la forme severe, arata rezultatele interimare ale unui studiu clinic, potrivit Reuters.

Grupul farmaceutic Merck si partenerul sau Ridgeback Biotherapeutics intentioneaza sa solicite cat mai curand posibil autorizarea pentru utilizare in regim de urgenta a acestei pastile anti-COVID-19 in Statele Unite si sa transmita solicitari similare agentiilor cu rol de reglementare pe piata medicamentelor din lumea intreaga, transmite si Agerpres.

“Acest produs va schimba discutiile despre modul in care trebuie sa gestionam maladia COVID-19”, a declarat Robert Davis, CEO-ul grupului Merck, pentru Reuters.

Daca va fi autorizat, tratamentul, care a fost conceput pentru a introduce anumite erori in codul genetic al virusului SARS-CoV-2, ar putea deveni primul medicament antiviral cu administrare orala impotriva COVID-19.

De altfel, mai multe companii pharma, printre care Pfizer si Roche, sunt in proces de a dezvolta tratamente antivirale impotriva COVID-19.

O analiza interimara a rezultatelor furnizate de cei 775 de pacienti din studiul Merck a descoperit ca 7,3% dintre cei care au primit noul tratament au fost spitalizati in primele 29 de zile dupa tratament, comparativ cu procentul de 14,1% inregistrat in grupul de control.

Nu au existat decese in grupul care a primit tratamentul, insa au fost raportate opt decese in randul pacientilor care au primit placebo.

Etichete: tratament covid-19, tratament antiviral covid-19, merck

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: