Top 3 cele mai populare cursuri online pentru medicii de familie utilizatori de Facebook

28/02/2012

Top 3 cele mai populare cursuri online pentru medicii de familie utilizatori de Facebook

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/top-3-cele-mai-populare-cursuri-online-pentru-medicii-de-familie-utilizatori-de-facebook/

cursuri populare facebook medici de familieAsa cum stiti deja, medicii in general si medicii de familie in mod special sunt activi pe Facebook, existand aici numeroase comunitati si pagini informative de interes pentru ei. De-a lungul timpului, FormareMedicala.ro si-a promovat cursurile online gratuite create special pentru medicii de familie si pe aceasta retea de socializare extrem de populara in Romania.

Pe baza numarului de utilizatori ce au vizualizat postarile noastre pe Facebook (precum si preluarile pe alte pagini sau profile individuale) referitoare la cursurile de educatie medicala continua pentru medicii de familie, am alcatuit un top cu cele mai populare cursuri pentru utilizatorii retelei.

1. Cursul Introducere in BPOC

Fiziopatologie si diagnostic BPOC, curs creditat cu 8 puncte EMC si parte dintr-o serie de trei pe subiectul BPOC, este in continuare extrem de popular in randul medicilor de familie. Informatiile postate pe Facebook despre acest curs au fost extrem de des vizualizate, demonstrand interesul sporit pentru aceasta problema de sanatate. Cursul le prezinta medicilor de familie fiziopatologia, metodele de diagnostic in BPOC, precum si posibilitatile de monitorizare eficienta a pacientilor cu aceasta afectiune.

2. Hiperplazia Benigna de Prostata

Interesul pentru al doilea curs din seria dedicata Hiperplaziei Benigne de Prostata nu este intamplator. HBP afecteaza aproximativ 30% in randul barbatilor de peste 50 de ani si de 90% in randul celor de peste 80 de ani.

Numarul mare de pacienti bolnavi de hiperplazie benigna de prostata din Romania explica interesul medicilor de familie de a se perfectiona si a afla mai multe despre acesta afectiune. Cursul online gratuit pentru medicii de familie este creditat cu 8 puncte EMC si a devenit rapid la fel de cautat precum si primul ce a deschis seria HBP.

3. Acneea, diagnostic si tratament

A doua parte a modulului dedicat acneei este extrem de cautat de medicii de familie utilizatori ai platformei de socializare Facebook. Dupa succesul cursului introductiv, si acesta a atras atentia. Desi o problema a pielii frecvent ignorata, aproximativ 300 de milioane de persoane sufera de acnee, majoritatea fiind adolescenti si tineri. Impactul asupra starii mentale a pacientilor si a calitatii vietii acestora este extrem de important, de aceea acneea este o afectiune ce trebuie tratata cu maxima seriozitate.

Dincolo de cursurile EMC pentru medicii de familie, si o serie de articole publicate pe portalul nostru au trezit interesul utilizatorilor de Facebook.

Printre cele mai vizualizate postari pe pagina FormareMedicala.ro se numara interviul cu domunul Prof. Dr. Radu Voiosu privind reflexul gastroesofagian, lista de 10 pagini Facebook recomandate medicilor de familie, precum si blogurile scrise de acestia ce merita citite in 2012.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: