Testele de saliva pentru depistarea Covid, in scoli de saptamana viitoare

09/11/2021
Testele de saliva pentru depistarea Covid, in scoli de saptamana viitoare

Testele de saliva pentru depistarea Covid, in scoli de saptamana viitoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testele-de-saliva-pentru-depistarea-covid-in-scoli/

Testele pe baza de saliva pentru depistarea COVID-19 vor ajunge saptamana viitoare in scoli, a transmis ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu.

“Saptamana viitoare, am primit asigurari de la Oficiul National de Achizitii Centralizate, vor fi teste pe baza de saliva in scoli. Astazi se semneaza contractele subsecvente pentru primul lot, maine se semneaza contractele subsecvente pentru locurile 2 si 3, apoi este necesara o perioada legala de depunere a scrisorilor de garantie si o perioada de livrare. Apoi, Departamentul pentru Situatii de Urgenta ne-a asigurat ca, in maxim 24 de ore, cu ajutorul directiilor de sanatate publica si cu sprijinul inspectoratelor scolare judetene toate testele pe baza de saliva vor ajunge in scoli saptamana viitoare, nu stiu daca in prima parte sau a doua parte a saptamanii’, a precizat Cimpeanu, la Digi24, citat si de Agerpres.

Demnitarul a mai preciza ca a solicitat Ministerului Sanatatii elaborarea unei proceduri privind administrarea acestor teste, astfel incat profesorii sa beneficieze de un instructaj minim

“Am solicitat oficial sprijin in elaborarea unei proceduri care sa ajunga in aceasta saptamana in scoli, pentru ca profesorii sa beneficieze de un minim de instructaj ca sa poata sprijini, supraveghea minorii pe parcursul administrarii acestor teste. Regulile de administrare tin strict de domeniul sanitar, tocmai de aceea am cerut sprijin pentru a avea aceste proceduri in scoli inainte de a veni testele”, a mai precizat Sorin Cimpeanu, potrivit surselor citate.

Etichete: teste de saliva, teste pentru depistarea covid-19, teste covid in scoli

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: