Teste rapide gratuite pentru personalul medical de la Targu Mures

29/04/2020
Teste rapide gratuite pentru personalul medical de la Targu Mures

Teste rapide gratuite pentru personalul medical de la Targu Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/teste-rapide-gratuite-pentru-personalul-medical-de-la-targu-mures/

Un serviciu privat de ambulanta din Targu Mures a inceput testarea gratuita a personalului medical, a politistilor si a militarilor din zona operativa, pentru determinarea eventualelor infectii cu noul coronavirus, prin efectuarea de teste rapide IgG si IgM SARS-Cov 2.

Continut educational:

”Ambulanta Samaritanus a inceput testarea cadrelor medicale cu teste rapide IgG si IgM SARS-Cov 2. E un test rapid din sange integral, rezultatul este dat in 10 minute celui care este testat. In acest fel omul are o liniste cat de cat ca poate sa mearga acasa si poate sa isi vada copilul. Rezultatul este valabil doar pana in momentul in care a fost facut testul, fiindca persoana poate avea dupa aceea un contact si sa fie contaminata. Decizia de a face aceste teste fost motivata de faptul ca foarte multe cadre medicale care au avut contact, dar nu au avut simptome, doreau sa mearga acasa la familie. Nu puteau sa mearga fiindca nu erau testati si ne-au rugat sa le ajutam in acest fel. Am facut rost de teste din Marea Britanie. Sunt multi cei care spun ca rezultatele acestor teste ar fi irelevante si este bine de stiut ca irelevanta testarii consta in faptul ca subiectul, in momentul testarii, trebuie sa fi avut un contact intre 7-14 zile. Daca a avut un contact astazi si maine va fi testat, este clar ca nu are timp sa isi formeze anticorpii pentru a fi relevat printr-un rezultat rapid. Dar daca a avut contact si pe acest rezultat este pozitiv, acest rezultat nu poate fi infirmat printr-un alt test. Toate testele care au fost pozitive, pe care le-am transmit Directiei de Sanatate Publica (DSP) au si fost confirmate dupa aceea cu un test Real Time PCR”, a declarat managerul serviciului de ambulanta, Varga Zsigmond, conform Agerpres.

Pana acum s-au facut 510 teste, iar unele au fost pozitive pe IgG sau pe IgM si au fost transmise autoritatilor.

”Am mai facut rost de inca 500 de teste si mai sunt in asteptare inca 1.000. Deci putem testa 2.000 de cadre medicale. Testul este gratuit pentru cadrele medicale, nu platesc nimic”, a mai spus managerul serviciului de ambulanta.

Etichete: teste covid-19, teste gratuite, teste personal medical, teste rapide covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: