Teste rapide de depistare a Covid-9 pentru pacientii cu simptomatologie care vin la UPU

03/11/2020
Teste rapide de depistare a Covid-9 pentru pacientii cu simptomatologie care vin la UPU

Teste rapide de depistare a Covid-9 pentru pacientii cu simptomatologie care vin la UPU

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/teste-rapide-de-depistare-a-covid-9-pentru-pacientii-cu-simptomatologie-care-vin-la-upu/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca, in prezent, exista mai multe categorii de persoane care se testeaza pentru depistarea noului coronavirus in acest moment, respectiv pacienti imunodeprimati, oncologici, pacientii care fac dializa, cei care se pregatesc de transplant, cei care sunt institutionalizati in institutii pentru batrani, copii, neuropsihici, personalul care lucreaza in aceste institutii, femeile insarcinate care ies din carantina sau din izolare.

“Sunt foarte multe categorii la care am extins in acest moment (testarile – n.r.), dar noi trebuie sa intelegem ca o definitie de caz este si cea care imi da si un curs al unei anchete si urmarim aceste cazuri. Un fals negativ ne poate induce mai mult rau decat bine, nu este o metoda de preventie o testare, iar in conditiile in care incercam sa lucram la acele barometre pe care le stim in acest moment, vom introduce saptamana viitoare acele teste rapide la toti cei care vin in primiri urgente cu simptomatologie, sunt cei care, indiferent ca testam 10.000 intr-o zi sau testam 50.000, cei care se prezinta la acele sectoare pe care le-am spus sunt aceiasi, cu test sau fara test. Aceia sunt toti cei testati care in urma lor duc niste anchete. In testele rapide pe care le punem in unitatile de primiri urgente din aceasta saptamana, sunt 43.000 de teste, sunt cele care vor degreva unitatile de primiri urgente tocmai de cei care asteapta acel test Real Time PCR intr-o izolare, ocupand UPU uneori 24 sau 48 de ore. Aici intr-o jumatate de ora am putea descongestiona si am trecut pozitivul la pozitiv, negativul pentru afectiune non-COVID. Sunt lucrurile pe care le gestionam in acest moment”, a declarat precizat Nelu Tataru la B1 TV, citat si de Agerpres.

Etichete: testare covid-19, teste rapide covid-19, testare coronavirus upu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: