Teste pe baza de saliva pentru depistarea SARS-CoV-2 in scoli

01/11/2021
Teste pe baza de saliva pentru depistarea SARS-CoV-2 in scoli

Teste pe baza de saliva pentru depistarea SARS-CoV-2 in scoli

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/teste-pe-baza-de-saliva-pentru-depistarea-sars-cov-2-in-scoli/

Testele pe baza de saliva pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 vor fi disponibile, in scoli, incepand de saptamana viitoare.

‚ÄúProcedura de achizitie este in curs de finalizare, iar saptamana viitoare am primit garantii ca vor fi livrate in scoli, prin intermediul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pe baza repartitiei in functie de numarul de beneficiari, repartitie pe care Ministerul Educatiei a transmis-o catre DSU”, a declarat ministrul Sorin Cimpeanu intr-o conferinta de presa.

Calculul privind numarul dozelor a fost facut de DSU pentru o testare de doua ori pe saptamana a tuturor elevilor, prescolarilor si angajatilor din invatamant, indiferent daca sunt vaccinati sau nu impotriva COVID-19.

Potrivit ministrului, inspectoratele scolare judetene din Romania au afisat, la inceputul acestei saptamani, rata de vaccinare impotriva COVID-19 la nivelul acestora.

“Avem situatii imbucuratoare, multe situatii in care rata de vaccinare este de peste 90%. De asemenea, la nivelul fiecarei scoli va fi afisata pe site-ul propriu rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR (…) Acest lucru am cerut sa fie facut public in cursul zilei de astazi. Am facut de asemenea publica rata de vaccinare in Ministerul Educatiei, care este – recunosc – sub asteptari, de 66% – 292 de angajati vaccinati dintr-un total de 444. “, a mai declarat Sorin Cimpeanu.

El a mai precizat ca, potrivit ultimelor date, 303.000 de elevi sunt vaccinati impotriva COVID-19 (80.000 cu varste intre 12 si 15 ani si 223.000 – peste 16 ani).

Etichete: teste pe baza de saliva sars-cov-2, teste covid saliva, teste covid in scoli, sorin cimpeanu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: